fbpx

În fiecare an, în luna mai, ADAC și Stiftung Warentest împreună cu Organizația Mondială a Consumatorilor (ICRT) publică rezultatele celui mai mare test al scaunelor auto pentru copii din Europa.

Testul ADAC Stiftung Warentest 2016

În fiecare an, în luna mai ADAC și Stiftung Warentest împreună cu Organizația Mondială a Consumatorilor (ICRT) publică rezultatele celui mai important test al scaunelor auto pentru copii din Europa. Unele dintre cele mai noi modele de scaun auto de pe piață sunt testate și evaluate. Scaunele auto care sunt incluse în test sunt confidențiale, până când testul devine public, la sfârșitul lunii mai. În toamna aceluiași an, ADAC Stiftung Warentest publică pentru acest test un supliment.

La ediția de primăvară 2016 ADAC Stiftung Warentest BeSafe a prezentat trei scaune auto. În primul rând, noul iZi Kid X2 i-Size, model lansat la sfârșitul anului 2015. În al doilea rând, noul concept de scaune auto iZi Modular, lansat în toamna anului 2015. iZi Modular nu a fost testat ca un concept, ci ca două produse separate: scoica iZi Go Modular i-Size (40-75 cm) împreună cu baza iZi Modular i-Size și scaunul auto iZi Modular i-Size (61-105 cm) cu baza iZi Modular i-Size.

Ce este ICRT, ADAC si Stiftung Warentest?

ICRT – Organizația Mondiala a Consumatorilor este organizația-lider la nivel mondial care realizează teste comune și oferă cadre pentru testarea diferitelor grupe de produse. De exemplu, ICRT este membru fondator al Euro NCAP, programul european de evaluare a performanțelor în domeniul siguranței auto. ICRT implementează și efectuează testele scaunelor auto împreună cu Stiftung Warentest.
Rezultatele testului sunt ulterior publicate de către organizațiile naționale din fiecare țară, de exemplu de către „Råd och RoN” în Suedia și de către ” Which?” în Regatul Unit.

Stiftung Warentest este organizația consumatorilor din Germania, fundație independentă, implicată în investigarea și compararea unor bunuri și servicii într-un mod imparțial. Nu acceptă nici o formă de publicitate și este parțial public fondată. Acest lucru asigură independența organizației.
În fiecare an Stiftung Warentest testează scaunele auto pentru copii împreună cu ADAC.

ADAC este cel mai mare club auto din Europa, cu peste 18 milioane de membrii. Organizația reprezintă interesele proprietarilor de automobile din Germania și anual realizează teste pentru scaunele auto în diferite situații de impact. ADAC este cunoscut ca cel mai important tester al scaunelor auto pentru copii din Europa.

Criterii și evaluări

Testele efectuate de ADAC pot fi definite ca „test extrem”. Viteza și sarcina de impact depășesc cerințele standardelor europene, fiind aproape la același nivel ca și testele EuroNCAP pentru autoturisme. Elementul central al testului este oferit de cele două teste diferite de impact, impactul frontal măsurat la 64 km/h și impactul lateral măsurat la 50 km/h.

Pentru un cadru cât mai real posibil, testul este realizat într-o caroserie reală de mașină. Anul acesta, pentru testare a fost folosită caroseria noului WV Golf. Manechinele pentru testele de coliziune sunt cele de ultima generație, manechine- Q. Prin aceste manechine, feedback-ul / informațiile de evaluare sunt foarte detaliate.

Cu toate acestea, testul are o parte care se concentrează pe evaluări mai subiective. Sunt evaluate aspecte cum ar fi ușurința de utilizare, riscul de utilizare greșită, confortul copilului, calitatea husei textile, spațiul ocupat în mașină, manualul de utilizare, cât de ușor poate fi curățat, etc.

Acestea, desigur, sunt aspecte importante ale unui scaun auto pentru copii. Cu toate acestea, putem vedea uneori că cele două părți diferite se pot contrazice reciproc. Chiar dacă ambele părți sunt evaluate la aceeași valoare de către ADAC și Stiftung Warentest – alegera noastră este clară. Siguranța este întotdeauna cel mai important aspect pentru BeSafe.

Ultima parte a testului este proba substanțelor periculoase. Este un test important care s-a dovedit a fi o provocare în cazul unor scaune auto.

Rezultatele de top pentru scaunele auto BeSafe

Ediția de primăvară a testelor Stiftung Warentest si ADAC a fost publicat pe 24 mai 2016 și suntem foarte mândri să anunțăm că BeSafe iZi Kid X2 i-Size a fost premiat de către ambele organizații cu un rezultat fantastic și este câștigător al testului.

BeSafe iZi Kid X2 i-Size, testat si de exigentul test suedez „PLUS” a atins remarcabilul rezultat de siguranță 1.1, de departe cel mai bun rezultat atins vreodată de către cele 66 de scaune auto testate pentru copii de 1-4 ani, enumerate în arhiva ADAC curentă.

De asemenea, noul concept inovativ Modular a făcut parte din test, obținând rezultate excelente de siguranță cu notele „Foarte bine” și ”Bine”, și un scor general pentru toate elementele conceptului de „Bine”.

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.