fbpx

Beneficiile reale ale scaunelor auto pentru copii orientate cu spatele la sensul de mers

Citește
  1. Concepute pentru viața reală, nu doar pentru scenarii de testare: scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers vă protejează copilul în orice situație
  2. Scaunele auto pentru copii orientate cu spatele la sensul de mers sunt importante în cazul impactului lateral
  3. O tranziție fără probleme de la scaunul pentru bebeluși la scaunul pentru copii orientat cu fața la spate
  4. O alegere confortabilă pentru copilul dumneavoastră
  5. Scaunele orientate cu spatele la sensul de mers necesită mult mai mult spațiu în mașină – un mit larg răspândit care duce la utilizarea greșită a scaunelor orientate în față
  6. Cu accesoriile potrivite, este mai ușor să supravegheați un copil orientat cu spatele la sensul de mers decât un copil orientat cu fața la drum

Concepute pentru viața reală, nu doar pentru scenarii de testare: scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers vă protejează copilul în orice situație

Carcasa scaunului și tetiera unui scaun orientat cu spatele la direcția de mers acționează ca un înveliș de protecție pentru cele mai vulnerabile părți ale corpului copilului în cazul impactului frontal – cel mai frecvent tip de coliziune și cea mai frecventă cauză a leziunilor grave. În plus, aproape toate scaunele auto pentru copii orientate cu spatele la sensul de mers sunt prevăzute cu centură de fixare în 5 puncte, reducând astfel riscul ca, în caz de accident, copilul să alunece din centuri, ceea ce ar putea duce la leziuni care îi pot pune viața în pericol.

Protecția oferită de carcasa scaunului este întotdeauna prezentă atunci când se utilizează un scaun auto pentru copii orientat cu spatele la sensul de mers, protejând copilul în orice moment – indiferent de viteza mașinii sau de intensitatea unui impact sau a unei manevre de frânare bruscă. La BeSafe, ne dorim ca scaunele noastre auto să funcționeze și în viața reală, nu doar în scenarii de testare.

De asemenea, multe accidente din viața reală nu sunt la fel de „simple” ca în cazul unui simulator de accident care testează un singur punct de impact. În realitate, se întâmplă adesea să loviți mai întâi un obiect sau un alt vehicul, apoi o barieră rutieră sau chiar un alt vehicul.

Într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers, copilul dumneavoastră beneficiază de protecția oferită de construcția scaunului, de carcasa scaunului și de tetiera acestuia în fiecare punct de impact, indiferent de numărul acestora sau de durata accidentului.

Scaunele auto pentru copii orientate cu spatele la sensul de mers sunt importante în cazul impactului lateral

Scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers nu oferă protecție optimă doar în cazul impactului frontal. De asemenea, în cazul impacturilor laterale, care reprezintă a doua cea mai frecventă sursă de leziuni grave sau de deces în accidentele rutiere, acestea prezintă numeroase avantaje în comparație cu scaunele orientate cu fața la sensul de mers. Spre deosebire de testele de impact, majoritatea impacturilor laterale din viața reală nu se produc fix la 90° din lateral (la ora 3 sau 9), ci mai degrabă la un unghi între față-spate și lateral. În plus, un șofer vede de obicei un impact lateral care se apropie (chiar dacă doar cu colțul ochiului) și frânează instinctiv, ceea ce face ca copilul să fie împins în zona de protecție a unui scaun pentru copii orientat cu spatele la sensul de mers. Într-un scaun orientat cu fața la direcția de mers, copilul ar fi împins puțin în afara scaunului în momentul frânării și ar fi mai expus la forțele din lateral.

O tranziție fără probleme de la scaunul pentru bebeluși la scaunul pentru copii orientat cu fața la spate

În conformitate cu reglementarea UN R129, care în curând va fi singura reglementare activă în Europa și în alte țări, copiii TREBUIE să călătorească cu spatele la direcția de mers până la vârsta de cel puțin 15 luni. Cu toate acestea, majoritatea sistemelor de transport pentru sugari disponibile în prezent rămân mici, de obicei, înainte ca micul pasager să împlinească 15 luni – în multe cazuri chiar înainte ca acesta să împlinească 12 luni.

Pentru părinții care doresc să cumpere un scaun pentru copii mici orientat cu fața la direcția de mers, acest lucru înseamnă că, din punct de vedere legal, nu au voie să facă tranziția la scaunul orientat cu fața la direcția de mers până când copilul împlinește 15 luni. Prin urmare, recomandăm un scaun auto pentru copii mici orientat cu spatele la direcția de mers ca fiind scaunul din etapa următoare, după scaunul pentru sugari. Toate scaunele noastre auto pentru copii mici orientate cu spatele la direcția de mers pot fi utilizate începând cu 61 cm, ceea ce înseamnă de la vârsta de aproximativ 6 luni. Alegând un scaun care poate fi folosit orientat cu spatele la direcția de mers pentru o perioadă lungă de timp, vă asigurați, de asemenea, că copilul dumneavoastră călătorește în siguranță în orice împrejurare cât mai mult timp posibil.

O alegere confortabilă pentru copilul dumneavoastră

Faptul că este fixat cu un centură în 5 puncte înseamnă că nu există nimic care să stea în calea copilului, care să-i limiteze mișcarea brațelor, iar acesta va sta confortabil încă de la început. În majoritatea scaunelor auto BeSafe, copilul beneficiază chiar și de o libertate de mișcare suplimentară pentru brațe, datorită BeSafe Ergo-Move Shoulder Pads™.

Un subiect  care îi preocupă pe mulți părinți este întrebarea despre unde ar trebui să stea picioarele copilului atunci când acesta crește. Țineți cont de faptul că cei mici sunt mult mai flexibili decât majoritatea adulților și le place să stea în diferite poziții cu picioarele. Așezarea într-un scaun auto cu spatele la sensul de mers le permite să schimbe poziția picioarelor: le pot așeza pe spătarul scaunului vehiculului, lângă scaunul auto pentru copii sau pot sta cu picioarele încrucișate – acestea ar fi doar câteva alternative.

Într-un scaun auto pentru copii orientat cu fața la direcția de mers, picioarele copiilor mai mici nu vor ajunge încă la podeaua vehiculului, ceea ce înseamnă că nu vor fi susținute în niciun fel. A sta cu picioarele atârnate pentru o perioadă mai lungă de timp nu numai că este inconfortabil, dar pune și o mare presiune asupra genunchilor. Prin urmare, nu este o surpriză faptul că, de multe ori, copiii orientați cu fața la direcția de mers își împing picioarele pe spătarul scaunului din față, ceea ce poate fi destul de inconfortabil pentru persoana care stă în față.

Scaunele orientate cu spatele la sensul de mers necesită mult mai mult spațiu în mașină – un mit larg răspândit care duce la utilizarea greșită a scaunelor orientate în față

Mulți părinți susțin că nu au loc în mașină pentru un scaun mare și voluminos orientat cu spatele la sensul de mers. Cu toate acestea, ei nu iau în considerare faptul că și un scaun orientat cu fața la direcția de mers necesită mult spațiu pentru o instalare corectă. Atunci când se utilizează un scaun orientat cu fața la direcția de mers, trebuie să existe întotdeauna cel puțin 55 cm între capul copilului și scaunul din față pentru a evita rănile grave la cap în urma coliziunii cu spătarul scaunului din față în caz de accident. Desigur, dimensiunea și construcția scaunelor auto pentru copii diferă foarte mult, dar dacă se iau în considerare cei 55 cm, generalizarea conform căreia scaunele auto orientate cu spatele la sensul de mers necesită mult mai mult spațiu decât cele orientate spre față este dovedită a fi greșită.

Cu accesoriile potrivite, este mai ușor să supravegheați un copil orientat cu spatele la sensul de mers decât un copil orientat cu fața la drum

Există o concepție larg răspândită conform căreia este mai ușor să călătorești cu copiii orientați cu fața la direcția de mers, deoarece îi vezi prin oglinda retrovizoare și îi poți supraveghea în permanență fără a fi nevoie să te întorci – sporind astfel siguranța pasivă. Cu toate acestea, dacă oglinda retrovizoare este reglată pentru a vedea geamul din spate (ceea ce este foarte recomandat pentru siguranța în trafic), nu veți putea vedea copiii mai mici în scaunul lor orientat spre față. Trebuie să vă aplecați în mod activ pentru a vedea mai mult din copil și chiar și atunci, cel mai probabil, nu veți obține o imagine clară a copilului, așa cum se arată în imaginile de exemplu de mai jos.

Utilizând un scaun orientat cu spatele la direcția de mers cu o oglindă pentru copii, puteți regla cu ușurință oglinda pentru copii astfel încât să aveți întotdeauna o vedere bună a copilului dumneavoastră. Nu numai pentru contactul vizual, dar veți vedea cea mai mare parte a părții superioare a corpului copilului dumneavoastră, ceea ce vă va permite să vedeți cu adevărat ce se întâmplă în spate fără a fi nevoit să vă aplecați sau să reglați oglinda retrovizoare în mod greșit.

Pentru mai multe informații despre beneficiile privind siguranța scaunelor auto orientate cu spatele la direcția de mers, citiț articolul nostru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.