Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Jacheta de iarna si scaunul auto

Blog - 2020-02-06

De ce sunt periculoase hainele groase in scaunul auto?

Ca parinti, incercam sa-i protejam pe micutii nostri cat de bine putem, indiferent daca sunt la scoala, in vacanta, acasa sau in acest caz: in masina, gata de drum. Scaunul auto corect instalat deja dovedeste acest lucru. Haideti sa vorbim despre motivul pentru care ar trebui sa evitam combinatia de jacheta de iarna - scaunul auto.

Cand temperaturile scad, ii imbracam cu o geaca de iarna calduroasa. Scoaterea acestei haine inainte de a porni la drum nu este neaparat ceva firesc, care sa ne vina in minte automat. Din aceasta cauza este foarte important sa intelegem si sa ne aducem aminte: in cazul unui accident sau chiar a unei franari bruste , daca copilul poarta o geaca de iarna, centura de siguranta a scaunului nu va fi tensionata corect pe corpul copilului. In consecinta, scaunul auto nu va putea indeplini in totalitate sarcina sistemului de siguranta, centura de siguranta nu il va retine ferm in pozite, asa cum este proiectat

De ce sunt periculoase hainele groase in scaunul auto?

Cele mai multe haine de iarna sunt relizate prin folosirea unor materiale ca puful sau penele , care sunt menite sa tina de cald copilului prin crearea unui "tampon de aer" gros intre copil si aerul rece de afara.

In orice caz , cand asezati copilul in scaunul auto, haina groasa va poate impiedica sa tensionati centura de siguranta corect pe bust, astfel incat micul pasager sa fie in siguranta.

Image 18

In aceasta imagine, se pare ca centura este stransa bine si nu mai poate fi tensionata.

Image 42

Daca pastrati aceleasi setari la centuri si scoateti jacheta, devine clar ca exista spatiu intre bustul copilului si centura de siguranta.

Image 92

Aceasta imagine arata cat de stransa ar trebui sa fie centura pentru folosirea corecta.

In cazul unui impact, unde micul pasager este impins din scaun in centura de siguranta, fortele sunt atat de puternice incat aerul din haina este eliberat automat. Acest lucru inseamna ca copilul Dvs. are spatiu mult prea mare pentru miscare in scaun, centura nefiind suficient de tensionata pentru a-l retine in siguranta.

Astfel, va incurajam sa evitati jachetele groase cand calatoriti cu micutii in timpul iernii.

Cum prevenim sa nu fie frig in masina ?


1 – Folositi produse special concepute pentru scaunele auto

Protectiile de iarna (sac de iarna) sunt special concepute pentru a fi utilizate in scaunele auto pentru copii. Deschiderile din spate si orificiile pre-taiate permit ca centura de siguranta sa fie asezatain pozitie corecta. Aceste protectii acopera centuriile de siguranta si nu contin materiale compresibile. Folosind aceste accesorii, nu adaugati nici-un strat pufos intre copil si centura de siguranta a scaunului.

2 - Asezati o sticla cu apa calda in scaunul auto cu 5-10 minute inainte de plecare

In zece minute o sticla cu apa foarte calda poate incalzi suprafata de sezutal scaunului auto. Aceasta sugestie a fost recomandata de utilizatorii scaunelor BeSafe. Va multumim!

3 – Folositi haine pe baza de lana sau fleece

Aceste materiale au proprietati bune de izolare, nu sunt groase, iar centura de sigurantapoate fi stransa corespunzator.

4 – Puneti jacheta "invers"

Asezati copilul in scaun farajacheta groasa si strangeti centurile corect. Puteti pune jacheta de iarna "invers, acoperind partea superioara a corpului. In acest fel micul pasager va fi protejat de aerul rece si centura isi poate indeplini functia in mod corect.

5 - Lasati o patura suplimentara in masina

Permiteti copilului sa aiba patura favorita in masina, cu care il acoperiti dupa tensionarea centurilor. Acest lucru ii va asigura un loc cald si confortabil, iar siguranta scaunului auto este garantata.

6 -Puteti folosi un poncho

Daca folositi un poncho, puteti aseza partea din spate peste scaunul auto (va asigurati ca se aseaza uniform) si partea din fata deasupra centurii. In acest creatio "bula calda" sub ponchosi puteti fi sigur ca centura este corect tensionata.

Cum pot informa mai multi parinti ?

O modalitate de a face cat mai multi parinti constienti de pericolul hainelor de iarna in scaunele auto poate fi plasarea posterelor informative in crese/gradinite sau prin distribuirea unor flyere. BeSafe a pregatit un poster si un flyer pe care le puteti descarca cu usurinta.

Drumuri sigure si placute!


Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data