fbpx

Defect chimic al etichetei – fără risc pentru sănătate

Citește
Nivelul chimic de pe etichete nu prezintă un risc pentru bebeluși, copii mici sau copii mai mari în timpul utilizării normale a scaunului auto.

La BeSafe testăm în mod regulat produsele noastre pentru a ne asigura că îndeplinesc propriile noastre standarde de calitate și siguranță. Cerințele BeSafe sunt mai mari decât cele impuse de reglementări. Cu toate acestea, am descoperit că unele dintre etichetele utilizate pe produsele noastre conțin un nivel prea ridicat de o substanță chimică numită naftalină.

Am contactat experți în chimie pentru a obține o înțelegere aprofundată a oricăror potențiale consecințe. Potrivit specialiștilor științifici independenți, inclusiv în domeniile evaluarea sănătății umane, modelarea expunerii și toxicitatea, nivelul chimic de pe etichete nu prezintă un risc pentru bebeluși, copii mici sau copii mai mari în timpul utilizării normale a scaunului auto. Aceasta înseamnă că, chiar dacă nivelul este mai ridicat decât prevede standardul nostru, acesta nu reprezintă un risc de sănătate pentru utilizatori. Dar, deoarece nivelul chimic al etichetei nu corespunde standardelor noastre, am luat măsuri imediate și am schimbat furnizorul etichetelor.

Informații despre substanța chimică

Naftalina este o substanță chimică care aparține hidrocarburii aromatice policiclice (HAP). Este un compus organic și concentrații scăzute de naftalină se găsesc aproape peste tot în mediu. Potrivit Institutului Federal German pentru Evaluarea Riscurilor, nu există rezultate epidemiologice solide ale unui efect cancerigen la om după expunerea la naftalină prin inhalare. Urmând principiul minimizării, producătorii sunt sfătuiți să reducă în continuare cantitatea de naftalină din produsele de consum cât mai mult posibil.

Conform celor stabilite de experții științifici independenți, folosind date modelate pentru estimarea expunerii, precum și în baza analizei referitoare la sănătatea umană și a cunoștințelor în domeniu, nivelul substanțelor chimice găsite în etichetă nu prezintă un risc pentru sănătatea copiilor aflați în scaunele noastre de mașină. Concluzia se bazează pe trei factori: cantitatea de HAP găsită în produs, greutatea persoanei expuse și accesibilitatea substanței chimice prin aer. Testele efectuate în mod specific pe produsele BeSafe arată că nivelul de naftalină din etichete nu are un efect negativ asupra copiilor care folosesc produsele noastre.

BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size în testul Stiftung Warentest / ADAC

Acest nivel chimic crescut detectat se reflectă și în rezultatele testelor publicației ADAC / Stiftung Warentest din mai 2021 unde a fost inclusă BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size. Stiftung Warentest este un consiliu al consumatorilor din Germania, care efectuează de două ori pe an teste independente ale scaunelor pentru copii, în colaborare cu ADAC și alte instituții de testare, pentru a ajuta consumatorii să aleagă între diferite scaune auto.

Testul ADAC constă din 3 categorii principale în care este testat un scaun auto: Siguranță, cuprinzând 50% din scorul total, manevrabilitate (40%) și ergonomie (10%). În categoria de siguranță, BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size a obținut calificativul „Foarte bine” (1,3) și cel mai bun scor de impact lateral în acest test, chiar îmbunătățind performanțele deja puternice ale predecesorului său BeSafe iZi Go Modular i-Size. Ne face plăcere să vedem că, de asemenea, cu o performanță solidă în categoriile de manevrare și ergonomie, scaunul auto pentru bebeluși ar fi obținut și un rating total de „Bun”. Dar rezultatul testului chimic reflectă cantitatea crescută de naftalină găsită într-o etichetă, ceea ce duce la o degradare completă a scorului total. Valorile maxime ale naftalinei utilizate de Stiftung Warentest se bazează pe marca GS germană („Geprüfte Sicherheit”). Conform Institutului Federal German de Evaluare a Riscurilor, aceste valori maxime ale GS nu sunt derivate din aspecte de sănătate. Ele sunt mai degrabă orientate spre ceea ce este în prezent realizabil și îndeplinibil din punct de vedere tehnic.

Susținem intenția Stiftung Warentest de a-i determina pe producători să reducă la minimum utilizarea substanțelor chimice cu aceste valori maxime. Dar ne pare rău să vedem că acest lucru poate da semnale greșite consumatorilor care nu știu că aceste valori maxime nu sunt derivate din aspecte de sănătate.

Conform rezultatul investigației de experți chimici independenți, nivelul de constatare a substanțelor chimice în BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size nu prezintă un risc pentru sănătate pentru copil prin orice cale de expunere.

Solicitare informații

Contactați Marie Haavardsholm, Director Brand & Product and Retail Sales: marie.haavardsholm@hts.no

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.