fbpx

Scaunele auto pentru copii BeSafe sunt supuse unor testări stricte pentru cea mai bună protecţie posibilă în viața reală.

Suntem mândri atunci când scaunele auto BeSafe sunt câştigătoare la testele de coliziune ale căror standarde de siguranţă sunt înalte. BeSafe iZi Kid X3 i-Size este câștigătorul testului ADAC / Stiftung Warentest 2019 – test extins de scaune auto pentru copii – grupa 1-4 ani. Remarcabilul scor de 1.1 obținut la parametrul siguranței, este cel mai bun scor primit vreodată de un scaun auto în această grupă. Pentru a evalua efectul unui impact asupra pasagerilor, constructorii auto și instituțiile de testare folosesc manechine dotate cu aparatură de măsurat. Astfel se poate afla forţa din momentul impactului şi viteza de decelerare la care a fost supus corpul pasagerului.

ECE R44 04

ECE R44 04 este Standardul European de Omologare al Scaunelor Auto. Scaunele auto pentru copii sunt testate la impact frontal la 50 km/h şi la impact din spate la 30 km/h, folosind manechine de crash-test şi instrumente de măsurare concepute pentru a vedea cât de bine protejează scaunul auto manechinul de testare.

ADAC

ADAC este o organizaţie care reprezintă interesele proprietarilor de automobile din Germania. Testele efectuate de ADAC prevăd standarde mai înalte şi sunt cu aproximativ 50% mai stricte decât ECE R44 04. La aceste teste accentul se pune în măsură de 50% pe rezultatele de coliziune şi 50% pe uşurinţa în utilizare, confort, instrucţiuni de utilizare şi pe modul de instalare, etc. Testele sunt efectuate atât în coliziuni frontale cât şi laterale. Acest lucru este deosebit de important, deoarece copiii pot suferi leziuni mult mai grave în impactele laterale decât în cele frontale.

Stiftung Warentest

Stiftung Warentest este Consiliul de Consum (Protecţia Consumatorului) în Germania. Acesta administrază şi efectuează teste pentru International Consumer Research and Testing Organisation, ICRT (Organizaţia Internaţională de Testare şi Cercetare de Consum). Stiftung Warentest efectuează testele în colaborare cu ADAC. La aceste teste impactul frontal şi cel lateral se realizează cu 64 km/h, în timp ce ECE R44 testează numai impactul frontal la 50 km/h, respectiv cel din spate la 30 km/h.

Raportul consumatorului

Organizaţiile europene de consumatori sunt membri ai ICRT şi îşi publică propriul raport de testare. Cu toate acestea, rapoartele sunt copii ale testelor Stiftung Warentest şi ADAC, dar publicate într-un alt lay-out. Exemplu: WHICH în Marea Britanie.

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.