Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Întrebări frecvente

 • Oglindă retrovizoare BeSafe XL 2- Care sunt diferențele față de vechea oglindă?

  Oglinda retovizoare XL 2.0 diferă în patru aspecte: 1. Are un design mai premium și mai elegant 2. Are o clemă îmbunătățită pe telecomandă. 3. Luminile se sting în mod automat după 2 minute pentru maximalizarea duratei de viață a bateriilor 4. Suprafața oglindei are o formă mai convexă.

 • Am ISOfix în mașină, pot folosi un scaun auto pentru copii i-Size?

  Când scaunul mașinii (bancheta) este marcat cu o etichetă i-Size, puteți utiliza pe acel loc oricare scaun auto standard i-Size. Când scaunul (bancheta) mașinii este marcat cu o etichetă ISOfix, trebuie să verificați lista de mașini compatibile, pentru a verifica dacă poziția respectivă este menționată în listă sau nu. Dacă mașina Dvs. apare pe listă utilizați scaunul auto pentru copii, dacă nu, consultati BeSafe.

 • Mașina mea nu este pe lista de mașini i-Size, pot folosi un produs i-Size?

  Când scaunul mașinii (bancheta) este marcat cu o etichetă i-Size, puteți utiliza pe acel loc oricare scaun auto standard i-Size. Când scaunul (bancheta) mașinii este marcat cu o etichetă ISOfix, trebuie să verificați lista de mașini compatibile, pentru a verifica daca poziția respectivă este menționată în listă sau nu. Dacă mașina Dvs. apare pe listă utilizați scaunul auto pentru copii, dacă nu, consultați BeSafe.

 • Greutatea totală a copilului este cu sau fără haine?

  Greutatea maximă a scaunului de siguranță și a copilului în i-Size este de 33 kg. Scaunul auto pentru copii va fi marcat cu greutatea maximă pentru copil (care este de maxim 33 de kg – greutatea scaunului cu copil). Greutatea maximă a micului pasager include imbrăcămintea și încălțămintea.

  Image 38

 • Este ok să aveți produse în mașină reglementate ECE R44 04 cât și i-Size?

  Atâta timp cât Reglementarea ECE R44 04 este permisă de legislația națională, puteți folosi ambele standarde, atât ECE R44 04 cât și i-Size. Produsele reglementate de ECE R44 04 au o listă de mașini prin care se explică în care poziție de pe banchetă poate fi folosit scaunul auto.

 • Este obligatorie călătoria cu spatele la direcția de mers până la 15 luni din data de 9 iulie 2013?

  Nu, este obligatoriu doar pentru scaunele auto i-Size și informația este vizibilă prin etichetele Rear facing pe toate scaunele orientate cu fața la direcția de mers și pe cele convertibile. Atâta timp cât reglementarea ECE R44 04 este permisă pentru scaunele auto, nu va fi obligatoriu să transportați copilul dvs. cu spatele la direcția de mers până la cel puțin 15 luni.

 • Un scaun i-Size este mai sigur decât un scaun reglementat de ECE R44 04?

  i-Size oferă un set mai complet și mai actualizat de criterii de siguranță, criterii care oferă garanția că scaunul auto pentru copii i-Size este mai sigur. (De exemplu: criteriile la impactul lateral, măsurarea accelerației asupra capului în cazul unui accident). Nivelul de siguranță al scaunului pentru copii reglementat de ECE R44 04 poate fi la același nivel, atunci când aceste criterii (printre care: protecția împotriva impactului lateral) au fost luate în considerare la proiectarea acestor scaune. Pentru a respecta criteriile i-Size, scaunul auto pentru copii trebuie să ofere de exemplu suport lung pentru podea și marcaje specifice. Scaunele auto BeSafe au fost proiectate la nivel ridicat de securitate, cu protecție la impactul lateral, care oferă nivel de siguranță compatibil cu cel i-Size.

 • Dacă cumpăr un produs reglementat ECE R44 04 va trebui să trec la i-Size în perioada de utilizare?

  Puteți utiliza produsele standard ECE R44 04 atât timp cât legislația va permite acest lucru, în funcție de legislația fiecărei țări. Reglementările ECE R44 04 și cele i-Size vor fi simultan valabile mai mulți ani.

 • Poate garanta BeSafe perioada de utilizare a scaunului auto? (ref. 15 luni)

  În i-Size este obligatoriu să transportați copilul cu spatele la direcția de mers până la 15 luni. Un scaun auto i-Size pentru copii trebuie să asigure o înăltime până la 83 cm, ceea ce înseamnă până la aprox. 15 luni. Un scaun auto pentru copii ce cuprinde înălțimea de până la minim 83 cm, garanteaza că acesta poate fi folosit până la 15 luni. Când un scaun auto oferă o înălțime maximă de 75 cm (foarte normal pentru o scoică auto), părinții trebuie să se orienteze către un alt scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers, care oferă o înălțime de cel puțin 83 cm.

 • Clasificarea produselor i-Size se face pe intervale de înălțime fixă?

  Nu, intervalul de înălțime poate fi definit de producătorul scaunului auto pentru copii. Intervalul este definit de dimensiunile interioare ale scaunului auto pentru copii și a manechinelor folosite la testare. Limita înălțimii de 105 cm va fi folosită mult în practică, deoarece aceasta este înălțimea superioară care este testată pe un manechin Q3.

 • Pot folosi produsele reglementate de ECE R44 04 într-o mașină i-Size?

  Atâta timp cât reglementarea ECE R44 04 este permisă de legislație, puteți utiliza atât produse standarde ECE R44 04 cât și cele standard i-Size.

  Image 4

 • Copilul meu are 14 luni, iar scaunul auto i-Size i-a rămas mic. Pot să cumpăr scaunul auto din grupa următoare?

  Conform standardului i-Size, este obligatoriu să transportați copilul cu spatele la direcția de mers până la 15 luni. Așadar, trebuie să cumpărați un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers, până la 15 luni (minim 83 cm înălțime). Este spre binele copilașului Dvs.!

 • Copilul meu de 2.5 ani călătorește într-un scaun cu spatele la direcția de mers, dar incomod, cu picioarele îndoite. Pot roti scaunul?

  Copii sunt considerabil mai delicați si mai flexibili decat adulții, nu simt un disconfort atunci când stau cu picioarele îndoite. Cel mai important lucru este să protejăm capul și gâtul copilului. În consecință, un copil ar trebui să călătorească cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil.

 • Capul copilului aluneca în față atunci când doarme. Cum rezolv această problemă?

  Odata instalat, unghiul scaunului pentru copii variază în funcție de unghi și forma sa. În general, este recomandat ca cel mic să stea cât se poate de drept în evetualitatea unei coliziuni (deoarece forțele coliziunii sunt împărțite în mod uniform pe tot corpul). Cu toate acestea, în cazul în care micul pasager este așezat într-o poziție prea verticală, capul va aluneca în față. Această problemă poate fi rezolvată prin instalarea scaunului atât de ferm, încât prin presarea banchetei o parte a aerului – și, astfel unghiul / forma necorespunzătoare – este eliminată: 1. Apăsați mânerul de blocare de pe piciorul de sprijin (va deveni reglabil). 2. Puneți o mână pe partea superioară a scaunului și apăsați ferm, încât piciorul de sprijin să se micșoreze cu o poziție sau două. 3. Tensionați brațul frontal (și centurile de ancorare în cazul modelului BeSafe iZi Plus) astfel încât piciorul de sprijin este fixat ferm în podea și scaunul este complet rigid. 4. Repoziționați mânerul de blocare. 5. Începeți instalarea din nou, dacă este necesar.

 • Ce este Isofix?

  ISOfix este un sistem standard pentru montarea scaunelor auto pentru copii. Sistemul cuprinde două puncte de ancorare metalice rigide, situate între partea de șezut și spătarul banchetei. Scaunele auto pentru copii cu ISOfix includ două brațe ISOfix, care se introduc în aceste puncte de ancorare metalice. Scaunul auto pentru copii are de asemenea un al treilea punct de suport, de obicei un picior de sprijin, fixat în podeaua mașinii. Scaunele auto pentru copii cu ISOfix sunt în general foarte ușor de instalat, reducând în mod semnificativ riscul utilizării incorecte. Din păcate experiența ne arată că o mare parte din scaunele auto pentru copii tradiționale sunt instalate incorect, iar un scaun auto instalat incorect poate crea un fals sentiment de securitate. Sistemul ISOfix oferă un nivel sporit de siguranță, deoarece riscul de a monta greșit un asemenea scaun este minim.

 • Ce ar trebui să fac ca micul pasager să nu mai evadeze din centurile de siguranță?

  O centură de siguranță slăbită poate fi extrem de periculoasă, în special la scaunele auto orientate cu fața la direcția de mers. Centura de siguranță a scaunului auto trebuie corect strânsă, în caz de nevoie poate fi folosit și un dispozitiv de reținere a centurilor.

 • Care ar trebui să fie distanța dintre scaunul din față și scaunul auto pentru copii orientat cu spatele la direcția de mers?

  După instalarea unui scaun auto pentru copii orientat cu spatele la direcția de mers, lăsați spătarul scaunului din față astfel încât să intre în contact cu scaunul auto pentru copii, pentru a împiedica ca scaunul auto pentru copii să lovească scaunul pasagerului din față în caz de coliziune. Dacă nu este posibilă apropierea scaunelor, distanța minimă trebuie să fie de 25 de cm.

 • Cât de strâns ar trebui să fie hamul scaunului?

  Hamul intern al scaunului trebuie să fie cât mai strâns posibil și nu trebuie să încapă mai mult de două degete între corpul copilului și ham. Este vital ca hamul intern al scaunul auto să fie cât mai strâns posibil, în special în cazul scaunelor auto care sunt orientate cu fața la direcția de mers.

 • Baza ISOfix este dificil de atașat în prinderea ISOfix. Cum poate fi rezolvată această problemă?

  În unele mașini, prinderea ISOfix este montată foarte adânc. În astfel de cazuri, poate fi avantajos să țineți baza într-un unghi de aprox. 45 de grade în timp ce se montează. Acest lucru va oferi un acces mai bun către sistemul ISOfix. Trebuie remarcat faptul că prinderea ISOfix montată profund poate da bazei un unghi necorespunzător. În cazuri extreme, ar fi bine să instalați scaunul fără sistem ISOfix.

 • Se pot purta haine groase de iarnă într-un scaun auto pentru copii?

  Hainele de iarnă groase nu trebuie purtate sub centura de siguranță a scaunului auto pentru copii. În caz de impact, materialul textil se va comprima, cauzând o distanță între centura de siguranță a scaunului auto și corpul micului pasager. Acest lucru înseamnă că hamul nu va avea o aderență bună asupra copilului, ceea ce ar putea fi periculos în special pe scaunele orientate cu fața la direcția de mers.

 • Scaunele auto pentru copii orientate cu spatele la direcția de mers sunt de 5 ori mai sigure decât scaunele auto pentru copii orientate cu fața la direcția de mers!

  Acest lucru a fost dovedit după mulți ani de testare. Citiți mai multe despre acest lucru în capitolul separat.

 • Ascultați sfaturile distribuitorului BeSafe

  Știm că, în calitate de client, este important să primiți sfaturi și îndrumări privind cumpărarea unui scaun auto pentru copii, nu doar pentru a identifica cel mai bun scaun, ci și pentru a primi îndrumări în ceea ce privește utilizarea corectă a scaunului. Utilizarea corectă a scaunului este vitală pentru siguranță !

 • Instalați corect scaunul auto

  Când vizitați distribuitorul dvs. este important să primiți sfatul potrivit. Un scaun auto pentru copii care a fost instalat incorect poate avea consecințe fatale. De aceea, trebuie să vizitați distribuitorul și să citiți cu atenție manualul de utilizare. Manualul de utilizare poate fi găsit pe paginile de internet ale produsului.

 • Utilizați testele de consum pentru îndrumare

  Testele de consum sunt destinate să ajute consumatorii să facă alegerea corectă. Este important să țineți cont de propriile cerințe și de utilizarea personală atunci când alegeți un scaun auto pentru copii.

 • Documentați-vă din timp

  Documentați-vă înainte de a vizita orice magazin. Citiți puțin despre diferitele grupuri de scaune auto și încercați să identificați propriile nevoi.

 • Utilizați scaune auto pentru copii care sunt aprobate

  Căutați marcajul ECE R44-04 pe scaunele auto pentru copii.

 • Nu folosiți un scaun care a fost implicat într-un accident

  Un scaun care a fost implicat într-un accident nu trebuie folosit din nou. În caz de accident, componentele scaunului se pot slăbi, ceea ce compromite siguranța.

 • Nu cumpărați produse de siguranță utilizate

  Să nu fiți tentat să economisiți bani achiziționând un produs utilizat. Un scaun utilizat poate oferi un nivel scăzut de siguranță, fie datorită uzurii, fie datorită implicării într-un accident. Un scaun utilizat poate compromite siguranța, deoarece nu se știe la ce fel de tratament a fost supus. Gandiți-vă la siguranță înainte de a vă gândi la preț!

 • Nu așezați niciodată un scaun auto pentru copii în spatele unui airbag activ

  Un airbag activ în fața unui scaun auto pentru copii poate avea consecințe fatale.

 • Există multe accesorii disponibile ce vă vor ușura viața

  O oglindă pentru scaunele orientate cu spatele la direcția de mers vă asigură un contact mai bun cu micul pasager, husa protectoare și protecția pentru banchetă vă protejează interiorul mașinii.

 • PAD+ poate fi plasat atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă?

  Da, PAD+ este proiectat astfel încât să se potriveasca atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă.

  Image 6

 • Poate fi utilizat scaunul fără ISOfix?

  Da, BeSafe iZi Flex FIX i-Size poate fi utilizat fără ISOfix. Dacă este posibil, folosiți sistemul ISOfix pentru a asigura scaunul auto cu spătar, chiar și când micul pasager nu se află în scaun.

 • Diferențe între iZi UP și iZi Flex la ghidaje/poziționare?

  BeSafe iZi Flex FIX i-Size oferă două ghidaje, care acționează ca puncte de susținere pentru centura transversală. Aceasta este o îmbunătățire în comparație cu BeSafe iZi Up FIX.

 • Trebuie să folosesc ghidajul centurii transversale?

  Da, ghidajul centurii va poziționa centura transversală peste corpul copilului. Acesta va oferi cea mai bună soluție posibilă. Va preveni alunecarea micului pasager (alunecarea din scaunul auto, sub centura de siguranță în cazul unui eventual accident) oferindu-i poziția optimă de șezut, poziție care permite cadrului exterior a scaunului să acționeze perfect în caz de accident. Folosind iZi Flex FIX i-Size cu ghidajul centurii, centura transversală va fi poziționată deasupra celor mai grele și puternice părți ale corpului – în loc să fie poziționată peste abdomenul vulnerabil.

 • Nivelul de siguranță este același cu sau fără ISOfix?

  BeSafe iZi Flex FIX i-Size este certificat atât cu ISOfix cât și fără. Dacă este posibil, întotdeauna să folosiți sistemul ISOfix, deoarece acesta asigură mai bine scaunul atunci când nu există un copil în scaun ( centura mașinii nu este utilizată pentru a fixa scaunul fără copil). Siguranța oferită este aceeași cu sau fără utilizarea ISOfix.

  Image 21

 • Cum ar trebui să fie reglat iZi Flex FIX i-Size pentru micul pasager?

  IZi Flex FIX i-Size oferă posibilitatea de ajustare, pentru a se potrivi copiilor cu o înălțime de la 100 cm până la 150 cm. Scaunul auto cu spătar, de asemenea, este ușor de reglat pe înălțimea copilului cu ajutorul unui mâner aflat pe ambele părți ale scaunului. Acest lucru se poate face când copilul este așezat în scaun, astfel încât să puteți regla corect și rapid tețiera pe înălțimea micului pasager. Tețiera trebuie reglată în așa fel încât centura de siguranță a mașinii să fie la 90 de grade prin ghidaj, deasupra umerilor copilului. De asemenea puteți regla înclinarea scaunului pentru o poziție perfectă pentru călătorie – acest lucru trebuie facut înainte de a pune centura de siguranță, pentru a evita ca centura de siguranță să fie slăbită. Centura de siguranță trebuie să fie strânsă în mod corespunzător, iar ghidajul va orienta centura de siguranță în poziția corectă pe corpul micului pasager.

 • Este periculos să utilizezi iZi Flex FIX i-Size fără SIP-urile detașabile?

  La BeSafe se caută întotdeauna cele mai bune soluții, proiectând scaune auto pentru situații din viața reală – nu numai pentru testele predefinite dintr-un laborator. Experiențele și testele au arătat că SIP-urile detașabile și SIP+ oferă micului pasager o siguranță îmbunătățită, deoarece reduc în mod semnificativ forțele asupra copilului în cazul unui eventual accident lateral. Cu toate că BeSafe iZi Flex FIX i-Size este aprobat fără ele, trebuie să vă orientați către siguranța dvs. și a micului pasager. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați întotdeauna SIP-urile detașabile și SIP+ pe iZi Flex FIX i-Size în partea dinspre portieră, atâta timp cât vă permite spațiul.

 • Este sigur să ai un PAD+ slăbit pe centura de siguranță?

  PAD+ trebuie întotdeauna să fie poziționat în jurul centurii de siguranță între pieptul și bărbia copilului. Acesta ofera cele mai bune performanțe de siguranță.

 • Trei copii pe bachetă, toți având 140 cm înălțime, iar scaunul din mijloc este fără barele de protecție (SIP)...este scaun aprobat/permis? Cum să fixăm trei scaune pe banchetă?

  Modelul iZi Flex FIX i-Size este aprobat de reglementările UN R129-02 fără barele de protecție SIP sau SIP+. Barele de protecție SIP și SIP+ îmbunătățesc performanțele la impactul lateral și ar trebui să fie utilizate întotdeauna mai ales în partea dinspre portieră. Numai în cazul în care folosim trei scaune pe banchetă, scaunul din mijloc rămâne fără barele de protecție SIP, iar la celelalte două scaune se păstrează SIP-ul dinspre portieră. Posibilitatea de a instala trei scaune iZi Flex FIX i-Size într-un rând depinde în principiu de autoturism și de sistemul ISOfix montat în mașină. Dacă este posibil, utilizați ISOfix pentru toate cele trei scaune, acest lucru este în mod normal posibil numai într-un vehicul cu trei scaune separate pe banchetă. Dacă există spațiu limitat sau dacă există doar două posibilități de a prinde scaunele în ISOfix, puteți utiliza scaunele Besafe iZi Flex FIX i-Size numai în combinație cu centurile de siguranță.

 • Ce înseamnă "vehicul specific"?

  Modelul BeSafe iZi Flex Fix i-Size este certificat în categoria scaun cu spătar conform normelor UN R129-02, cu o dimensiune limitată la o lățime de 44 cm. Acest lucru este menit să garanteze că scaunul auto pentru copii se potrivește în orice mașină cu ISOfix. Înălțimea care trebuie folosită într-un scaun auto cu spătar categoria i-Size este de 135 cm. BeSafe iZi Flex FIX i-Size este, de asemenea, certificat în normele UN R129-02, în categoria "Scaun auto cu spătar specific" pentru o înălțime cuprinsă între 135-150 cm. În unele autovehicule, utilizarea peste 135 cm poate fi incompatibilă, în cazul în care tețiera scaunului auto pentru copii atinge unele secțiuni din interiorul mașinii. Acest lucru este valabil în cazul modelelor de mașini sport și în mod normal, niciodată în cazul mașinilor de familie. BeSafe recomandă instalarea sistemului de siguranță pe toate locurile de șezut care sunt destinate a fi utilizate; verificarea instalării, a spațiului disponibil în vehicul și poziția copilului, pentru a constata dacă scaunul este potrivit pentru mașina dvs.

 • Ce este i-Size?

  Regulamentele "i-Size" reprezintă un set de reglementări privind scaunele auto pentru copii, elaborate de Națiunile Unite. Acestea sunt cele mai noi și mai complete reguli pentru scaunele auto, care sunt menite să ușureze și să îmbunătățească siguranța prin cumpărarea scaunului auto corect. Regulamentele "i-Size" sunt mai stricte decat reglementările mai vechi și sunt, de asemenea concepute pentru a ușura alegerea unui scaun auto pentru copii care să se potrivească în mașina dvs.

 • Când nu mai trebuie folosit scaunul cu spătar?

  Copilul trebuie să călătorească într-un scaun auto cât mai mult posibil, până când înălțimea acestuia ajunge până la 150 cm. Verificați, de asemenea, reglementările de trafic ale țării dvs., deoarece în unele țări se solicită utilizarea scaunului până la o înâlțime de 135 cm.

 • Unde trebuie poziționat PAD+?

  PAD+ se poziționează peste centura de siguranță, cât de sus posibil încât să atingă tețiera.

  Image 33

 • De ce un PAD+ suplimentar?

  PAD+ este o protecție suplimentară care îmbunătățește confortul, siguranța și trebuie utilizată întotdeauna cu iZi Flex FIX i-Size. PAD+ vine cu scaunul auto și trebuie poziționat pe centura de siguranță a autovehiculului. Confortul este îmbunătățit prin poziționarea unui material moale între gât și marginea centurii de siguranță. Siguranța este îmbunătățită prin poziționarea unei protecții suplimentare între bărbie și piept, pentru a atenua impactul între bărbie și piept în cazul unui impact frontal. Dacă mutați iZi Flex FIX i-Size dintr-o mașină în alta, trebuie să mutați și PAD+ cu scaunul.

 • De ce nu mai există SIR (sistem de rotire la impactul lateral)?

  BeSafe iZi Flex FIX este construit pentru a oferi performanță optimă în cazul impactului lateral, oferind absorbția forțelor printr-o combinație de spumă EPS, protecția SIP și SIP+. Scaunul nu are nevoie de funcția SIR pentru a oferi siguranță în cazul unui impact lateral.

 • De ce înălțimea și nu greutatea?

  În regulamentele UN R129 (i-Size), clasificarea scaunelor auto s-a schimbat de la kilograme la centimetrii, deoarece părinții știu adesea mai bine care este înălțimea copilului decât greutatea. Acest lucru face mai ușoară alegerea scaunului potrivit (și cel mai sigur). IZi Flex FIX i-Size este proiectat pentru a asigura micii pasageri într-o manieră excelentă, independent de limitarea greutății de la ISOfix.

 • De ce această formă pentru PAD+?

  Forma PAD+ este proiectată cu atenție pentru siguranța și confortul copilului. Confortul este îmbunătățit prin poziționarea unui material moale între gât și marginea centurii de siguranță. Siguranța este îmbunătățită prin poziționarea unei protecții suplimentare între bărbie și piept, pentru a atenua impactul între bărbie și piept în cazul unui impact frontal.

 • Este greșit dacă folosesc iZi Flex FIX i-Size fără SIP-urile detașabile?

  Echipa BeSafe caută întotdeauna cele mai bune soluții și proiectează scaune auto pentru situații reale – nu numai pentru testele predefinite dintr-un laborator. Experiențele și testele lor arată că SIP și SIP+ oferă micului pasager o siguranță îmbunătățită, deoarece reduc în mod semnificativ forțele asupra copilului în cazul în care există un accident cu impact lateral. Cu toate că iZi Flex FIX a trecut testele fără SIP, trebuie să aveți în vedere mereu siguranța copilului dvs. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați întotdeauna SIP-urile detașabile și SIP+ pe partea dinspre portieră, atâta timp cât există spațiu disponibil în mașină.

 • Ce se intamplă dacă nu folosesc PAD+?

  PAD+ face parte din sistemul de siguranță al scaunului auto cu spătar și ar trebui folosit întotdeauna ca parte integrată a iZi Flex FIX i-Size. Fără PAD+ siguranța va fi redusă.

 • Copilul meu va fi nefericit într-un scaun poziţionat invers sensului de mers ?

  Copiii care au fost întotdeauna aşezaţi în scaune poziţionate invers sensului de mers, nu ştiu care ar fi diferenţa faţă de un scaun aflat în altă poziţie, ei sunt fericiţi şi mulţumiţi de scaunul lor. Puteţi să le faceţi călătoriile mai interesante dacă le daţi jucării, le puneţi să asculte cântecele, poveşti sau le agăţaţi în faţă diferite imagini cu personajele lor preferate din desenele animate etc. Persoanei care stă pe bancheta din spate lângă copil îi este mai uşor să interacţioneze cu el decât dacă ar fi aşezat cu faţa la sensul de mers.

 • Câtă vizibilitate are un copil aşezat într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers?

  Copiii aşezaţi în scaune poziţionate invers sensului de mers au aceeaşi vizibilitate ca într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers. Evident, copilul nu poate vedea prin parbrizul din faţă, insă nici într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers nu vede în faţă numai dacă este pe scaunul din dreapta şoferului sau pe locul din mijloc al banchetei, poziţie nerecomandată. Trebuie să fiţi conştienţi de faptul că siguranţa copilului Dumneavoastră este mai importantă decât vizibilitatea pe care o are într-un anumit scaun.

 • Scaunele BeSafe se potrivesc pe bancheta din spate?

  Da, se potrivesc, însă s-ar putea întampla ca la unele maşini centura de siguranţă să fie prea scurtă. De aceea când doriţi să cumpăraţi un scaun auto pt. copii trebuie să îl încercaţi în maşină împreună cu copilul.

 • De ce este obligatoriu ca bebeluşii să călătorească cu spatele la sensul de mers?

  Capul unui bebeluş este mai greu faţă de restul corpului. La un impact frontal, într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers, capul copilului este „proiectat” în faţă cu o forţă imensă. Presiunea asupra zonei cervicale este de până la 300 kg. Testarea a fost efectuată pe un manechin în situaţie de impact, la o viteză de 50 km/h. Medicii specialişti recomandă, maxim 130 kg. Într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers, forţa care survine asupra gâtului este în mod normal sub 80 kg.

 • Cât timp trebuie să folosească copilul scoica ?

  Pentru a-i oferi toată protecţia necesară, este important ca dimensiunile şi vârsta copilului să fie corespunzătoare modelului de scoică. În mod obişnuit scaunul de Grupa 0 sau scoica se schimbă intre 9-15 luni. Acest lucru diferă în funcţie de cum se dezvoltă bebeluşul. Dacă capul copilului ajunge la marginea tețierei, trebuie să schimbaţi scaunul cu cel din Grupa următoare. Este recomandat să folosiţi în continuare un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers.

 • Scaunele trebuie folosite numai de către copiii cu greutatea indicată în certificatul de omologare?

  Greutatea şi înălţimea copilului sunt factori foarte importanţi şi trebuie luaţi în considerare. Capul copilului nu are voie să ajungă mai sus de marginea tețierei scaunului.

 • Scaunele auto BeSafe se potrivesc în toate maşinile?

  Da, în aproape toate maşinile. Când doriţi să cumpăraţi un scaun auto pentru copii, sfatul este (dacă situaţia permite) să îl încercaţi în maşină, împreună cu copilul. În alegerea scaunului agenţii de vânzare vă pot ajuta cu sfaturi practice şi chiar vă pot ajuta să instalaţi scaunul în maşină.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data