Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Întrebări frecvente

 • Am ISOfix in masina, pot folosi un scaun auto pentru copii i-Size?

  Cand scaunul masinii (bancheta) este marcat cu o eticheta i-Size, puteti utiliza pe acel loc oricare scaun auto standard i-Size. Cand scaunul (bancheta) masinii este marcat cu o eticheta ISOfix, trebuie sa verificati lista de masini compatibila, pentru a verifica daca pozitia respectiva este mentionata in lista sau nu. Daca masina Dvs. apare pe lista utilizati scaunul auto pentru copii, Daca nu, consultati BeSafe.

 • Masina mea nu este pe lista de masini i-Size, pot folosi un produs i-Size?

  Cand scaunul masinii (bancheta) este marcat cu o eticheta i-Size, puteti utiliza pe acel loc oricare scaun auto standard i-Size. Cand scaunul (bancheta) masinii este marcat cu o eticheta ISOfix, trebuie sa verificati lista de masini compatibila, pentru a verifica daca pozitia respectiva este mentionata in lista sau nu. Daca masina Dvs. apare pe lista utilizati scaunul auto pentru copii, Daca nu, consultati BeSafe.

 • Greutatea totala a copilului este cu sau fara haine?

  Greutatea maxima a scaunului de siguranta si a copilului in i-Size este de 33 kg. Scaunul auto pentru copii va fi marcat cu greutatea maxima pentru copil ( care este de maxim 33 de kg – greutatea scaunului cu copil). Greutatea maxima a micului pasager include imbracamintea si incaltamintea.

  Image 38

 • Este ok sa aveti produse in masina reglementate ECE R44 04 cat si i-size?

  Atata timp cat Reglementarea ECE R44 04 este permisa de legislatia nationala, puteti folosi ambele standarde, atat ECE R44 04 cat si i-Size. Produsele reglementate de ECE R44 04 au o lista de masini prin care se explica in care pozitie de pe bancheta poate fi folosit scaunul auto.

 • Este obligatorie calatoria cu spatele la directia de mers pana la 15 luni din data de 9 iulie 2013?

  Nu, este obligatoriu doar pentru scaunele auto i-Size si informatia este vizibila prin etichetele Rear facing pe toate scaunele orientate cu fata la directia de mers si pe cele convertibile. Atata timp cat reglementarea ECE R44 04 este permisa pentru scaunele auto, nu va fi obligatoriu sa transportati copilul dvs. cu spatele la directia de mers pana la cel putin 15 luni.

 • Un scaun i-Size este mai sigur decat un scaun reglementat de ECE R44 04?

  i-Size ofera un set mai complet si mai actualizat de criterii de siguranta, criterii care ofera garantia ca scaunul auto pentru copii i-size este mai sigur. (De exemplu: criteriile la impactul lateral, masurarea acceleratiei asupra capului in cazul unui accident). Nivelul de siguranta al scaunului pentru copii reglementat de ECE R44 04 poate fi la acelasi nivel, atunci cand aceste criterii (printre care: protectia impotriva impactului lateral) au fost luate in considerare la proiectarea acestor scaune. Pentru a respecta criteriile i-Size, scaunul auto pentru copii trebuie sa ofere de exemplu suport lung pentru podea si marcaje specifice. Scaunele auto BeSafe au fost proiectate la nivel ridicat de securitate, cu protectie la impactul lateral, care ofera nivel de siguranta compatibil cu cel i-Size.

 • Daca cumpar un produs reglementat ECE R44 04 va trebui sa trec la i-Size in perioada de utilizare?

  Puteti utiliza produsele standard ECE R44 04 atat timp, cat legislatia va permite acest lucru, in functie de legislatia fiecarei tari. Reglementarile ECE r44 04 si cele i-Size vor fi simultan valabile mai multi ani.

 • Poate garanta BeSafe perioada de utilizare a scaunului auto? (ref. 15 luni)

  In i-size este obligatoriu sa transportati copilul cu spatele la directia de mers pana la 15 luni. Un scaun auto i-Size pentru copii trebuie sa asigure o inaltime pana la 83 cm, ceea ce inseamna pana la aprox 15 luni. Un scaun auto pentru copii ce cuprinde inaltimea de pana la minim 83 cm, garanteaza ca acesta poate fi folosit pana la 15 luni. Cand un scaun auto ofera o inaltime maxima de 75 cm (foarte normal pentru o scoica auto), parintii trebuie sa se orienteze catre un alt scaun auto orientat cu spatele la directia de mers, care ofera o inaltime de cel putin 83 cm.

 • Clasificarea produselor i-size se face pe intervale de inaltime fixa?

  Nu, intervalul de inaltime poate fi definit de producatorul scaunului auto pentru copii. Intervalul este definit de dimensiunile interioare a scaunului auto pentru copii si a manechinelor folosite la testare Limita inaltimii de 105 cm va fi folosita mult in practica, deoarece aceasta este inaltimea superioara care este testata pe un manechin Q3.

 • Pot folosi produsele reglementate de ECE R44 04 intro masina i-Size?

  Atata timp cat reglementarea ECE R44 04 este permisa de legislatie, puteti utiliza atat produse standarde ECE R44 04 cat si cele standard i-Size.

  Image 4

 • Copilul meu are 14 luni, iar scaunul auto i-Size i-a ramas mic . Pot sa cumpar scaunul auto din grupa urmatoare?

  Conform standardului i-Size, este obligatoriu sa transportati copilul cu spatele la directia de mers pana la 15 luni. Asadar, trebuie sa cumparati un scaun auto orientat cu spatele la directia de mers, pana la 15 luni (minim 83 cm inaltime). Este spre binele copilasului Dvs.!

 • Copilul meu de 2.5 ani calatoreste intr-un scaun cu spatele la directia de mers, dar incomod, cu picioarele indoite. Pot roti scaunul?

  Copii sunt considerabil mai delicati si mai flexibili decat adultii, nu simt un disconfort atunci cand stau cu picioarele indoite. Cel mai important lucru este sa protejam capul si gatul copilului. In consecinta, un copil ar trebui sa calatoreasca cu spatele la directia de mers cat mai mult timp posibil.

 • Capul copilului aluneca in fata atunci cand doarme. Cum rezolv aceasta problema?

  Odata instalat, unghiul scaunului pentru copii variaza in functie de unghi si forma sa. In general, este recomandat ca cel mic sa stea cat se poate de drept in evetualitatea unei coliziuni (deoarece fortele coliziunii sunt impartite in mod uniform pe tot corpul). Cu toate acestea, in cazul in care micul pasager este asezat intr-o pozitie prea verticala, capul va aluneca in fata. Aceasta problema poate fi rezolvata prin instalarea scaunului atat de ferm, incat prin presarea banchetei o parte a aerului – si, astfel unghiul / forma necorespunzatoare – este eliminata: 1. Apasati manerul de blocare de pe piciorul de sprijin (va deveni reglabil). 2. Puneti o mana pe partea superioara a scaunului si apasati ferm, incat piciorul de sprijin sa se micsoreze cu o pozitie sau doua. 3. Tensionati bratul frontal (si centurile de ancorare in cazul modelului BeSafe iZi Plus) astfel incat piciorul de sprijin este fixat ferm in podea si scaunul este complet rigid. 4. Repozitionati manerul de blocare. 5. Incepeti instalarea din nou, daca este necesar.

 • Ce este Isofix?

  ISOfix este un sistem standard pentru montarea scaunelor auto pentru copii. Sistemul cuprinde doua puncte de ancorare metalice rigide, situate intre partea de sezut si spatarul banchetei. Scaunele auto pentru copii cu ISOfix includ doua brate ISOfix, care se introduc in aceste puncte de ancorare metalice. Scaunul auto pentru copii are de asemenea un al treilea punct de suport, de obicei un picior de sprijin, fixat in podeaua masinii. Scaunele auto pentru copii cu ISOfix sunt in general foarte usor de instalat, reducand in mod semnificativ riscul utilizarii incorecte. Din pacate experienta ne arata ca o mare parte din scaunele auto pentru copii traditionale sunt instalate incorect, iar un scaun auto instalat incorect poate crea un fals sentiment de securitate. Sistemul ISOfix ofera un nivel sporit de siguranta, deoarece riscul de a monta gresit un asemenea scaun este minim.

 • Ce ar trebui sa fac ca micul pasager sa nu mai evadeze din centurile de siguranta?

  O centura de siguranta slabita poate fi extrem de periculoasa, in special la scaunele auto orientate cu fata la directia de mers. Centura de siguranta a scaunului auto trebuie corect stransa , in caz de nevoie poate fi folosit si un dispozitiv de retinere a centurilor.

 • Care ar trebui sa fie distanta dintre scaunul din fata si scaunul auto pentru copii orientat cu spatele la directia de mers?

  Dupa instalarea unui scaun auto pentru copii orientat cu spatele la directia de mers, lasati spatarul scaunului din fata astfel incat sa intre in contact cu scaunul auto pentru copii, pentru a impiedica ca scaunul auto pentru copii sa loveasca scaunul pasagerului din fata in caz de coliziune. Daca nu este posibila apropierea scaunelor, distanta minima trebuie sa fie de 25 de cm.

 • Cat de strans ar trebui sa fie hamul scaunului?

  Hamul intern al scaunului trebuie sa fie cat mai strans posibil si nu trebuie sa incapa mai mult de doua degete intre corpul copilului si ham. Este vital ca hamul intern al scaunul auto sa fie cat mai strans posibil, in special in cazul scaunelor auto care sunt orientate cu fata la directia de mers.

 • Baza ISOfix este dificil de atasat in prinderea ISOfix. Cum poate fi rezolvata aceasta problema?

  In unele masini, prinderea ISOfix este montata foarte adanc. In astfel de cazuri, poate fi avantajos sa tineti baza intr-un unghi de aprox. 45 de grade in timp ce se monteaza. Acest lucru va oferi un acces mai bun catre sistemul ISOfix. Trebuie remarcat faptul ca prinderea ISOfix montata profund poate da bazei un unghi necorespunzator. In cazuri extreme, ar fi bine sa instalati scaunul fara sistem ISOfix.

 • Se pot purta haine groase de iarna intr-un scaun auto pentru copii?

  Hainele de iarna groase nu trebuie purtate sub centura de siguranta a scaunului auto pentru copii. In caz de impact, materialul textil se va comprima, cauzand o distanta intre centura de siguranata a scaunului auto si corpul micului pasager. Acest lucru inseamna ca hamul nu va avea o aderenta buna asupra copilului, ceea ce ar putea fi periculos in special pe scaunele orientate cu fata la directia de mers.

 • Scaunele auto pentru copii orientate cu spatele la directia de mers sunt de 5 ori mai sigure decat scaunele auto pentru copii orientate cu fata la directia de mers!

  Acest lucru a fost dovedit dupa multi ani de testare. Cititi mai multe despre acest lucru in capitolul separat.

 • Ascultati sfaturile distribuitorului BeSafe

  Stim ca, in calitate de client, este important sa primiti sfaturi si indrumari privind cumpararea unui scaun auto pentru copii, nu doar pentru a identifica cel mai bun scaun, ci si pentru a primi indrumari in ceea ce priveste utilizarea corecta a scaunului. Utilizarea corecta a scaunului este vitala pentru siguranta !

 • Instalati corect scaunul auto

  Cand vizitati distribuitorul dvs., este important sa primiti sfatul potrivit. Un scaun auto pentru copii care a fost instalat incorect poate avea consecinte fatale. De aceea, trebuie sa vizitati distribuitorul si sa cititi cu atentie manualul de utilizare. Manualul de utilizare poate fi gasit pe paginile de internet ale produsului.

 • Utilizati testele de consum pentru indrumare

  Testele de consum sunt destinate sa ajute consumatorii sa faca alegerea corecta. Este important sa tineti cont de propriile cerinte si de utilizarea personala atunci cand alegeti un scaun auto pentru copii.

 • Documentati-va din timp

  Documentati-va inainte de a vizita orice magazin. Cititi putin despre diferitele grupuri de scaune auto si incercati sa identificati propriile nevoi.

 • Utilizati scaune auto pentru copii care sunt aprobate

  Cautati marcajul ECE R44-04 pe scaunele auto pentru copii.

 • Nu folositi un scaun care a fost implicat intr-un accident

  Un scaun care a fost implicat intr-un accident nu trebuie folosit din nou. In caz de accident, componentele scaunului se pot slabi, ceea ce compromite siguranta.

 • Nu cumparati produse de siguranta utilizate

  Sa nu fiti tentat sa economisiti bani achizitionand un produs utilizat. Un scaun utilizat poate oferi un nivel scazut de siguranta, fie datorita uzurii, fie datorita implicarii intr-un accident. Un scaun utilizat poate compromite siguranta, deoarece nu se stie la ce fel de tratament a fost supus. Ganditi-va la siguranta inainte de a va gandi la pret!

 • Nu asezati niciodata un scaun auto pentru copii in spatele unui airbag activ

  Un airbag activ in fata unui scaun auto pentru copii poate avea consecinte fatale.

 • Exista multe accesorii disponibile ce va vor usura viata

  O oglinda pentru scaunele orientate cu spatele la directia de mers va asigura un contact mai bun cu micul pasager, husa protectoare si protectia pentru bancheta va protejeaza interiorul masinii.

 • PAD+ poate fi plasat atat pe partea dreapta, cat si pe partea stanga?

  Da, PAD+ este proiectat astfel incat sa se potriveasca atat pe partea dreapta, cat si pe partea stanga.

  Image 6

 • Poate fi utilizat scaunul fara ISOfix?

  Da, BeSafe iZi Flex FIX i-Size poate fi utilizat fara ISOfix. Daca este posibil, folositi sistemul ISOfix pentru a asigura scaunul auto cu spatar, chiar si cand micul pasager nu se afla in scaun.

 • Diferente intre iZi UP si iZi Flex la ghidaje/pozitionare?

  BeSafe iZi Flex FIX i-Size ofera doua ghidaje, care actioneaza ca puncte de sustinere pentru centura transversala. Aceasta este o imbunatatire in comparatie cu BeSafe iZi Up FIX.

 • Trebuie sa folosesc ghidajul centurii transversale?

  Da, ghidajul centurii va pozitiona centura transversala peste corpul copilului. Acesta va oferi cea mai buna solutie posibila. Va preveni alunecarea micului pasager (alunecarea din scaunul auto, sub centura de siguranta in cazul unui eventual accident) oferindu-i pozitia optima de sezut, pozitie care permite cadrului exterior a scaunului sa actioneze perfect in caz de accident. Folosind iZi Flex FIX i-Size cu ghidajul centurii, centura transversala va fi pozitionata deasupra celor mai grele si puternice parti ale corpului – in loc sa fie pozitionata peste abdomenul vulnerabil.

 • Nivelul de siguranta este acelasi cu sau fara ISOfix?

  BeSafe iZi Flex FIX i-Size este certificat atat cu ISOfix cat si fara. Daca este posibil, intotdeauna sa folositi sistemul ISOfix, deoarece acesta asigura mai bine scaunul atunci cand nu exista un copil in scaun ( centura masinii nu este utilizata pentru a fixa scaunul fara copil). Siguranta oferita este aceeasi cu sau fara utilizarea ISOfix.

  Image 21

 • Cum ar trebui sa fie reglat iZi Flex FIX i-Size pentru micul pasager?

  IZi Flex FIX i-Size ofera posibilitatea de ajustare, pentru a se potrivi copiilor cu o inaltime de la 100 cm pana la 150 cm. Scaunul auto cu spatar, de asemenea, este usor de reglat pe inaltimea copilului cu ajutorul unui maner aflat pe ambele parti ale scaunului. Acest lucru se poate face cand copilul este asezat in scaun, astfel incat sa puteti regla corect si rapid tetiera pe inaltimea micului pasager. Tetiera trebuie reglata in asa fel incat, centura de siguranta a masinii sa fie la 90 de grade prin ghidaj, deasupra umerilor copilului. De asemenea puteti regla inclinarea scaunului pentru o pozitie perfecta pentru calatorie – acest lucru trebuie facut inainte de a pune centura de siguranta, pentru a evita ca centura de siguranta sa fie slabita. Centura de siguranta trebuie sa fie stransa in mod corespunzator, iar ghidajul va orienta centura de siguranta in pozitia corecta pe corpul micului pasager.

 • Este periculos sa utilizezi iZi Flex FIX i-Size fara SIP-urile detasabile?

  La BeSafe se cauta intotdeauna cele mai bune solutii, proiectand scaune auto pentru situatii din viata reala – nu numai pentru testele predefinite dintr-un laborator. Experientele si testele au aratat ca SIP-urile detasabile si SIP+ ofera micului pasager o siguranta imbunatatita, deoarece reduc in mod semnificativ fortele asupra copilului in cazul unui eventual accident lateral. Cu toate ca BeSafe iZi Flex FIX i-Size este aprobat fara ele, trebuie sa va orientati catre siguranta dvs. si a micului pasager. Prin urmare, va recomandam sa utilizati intotdeauna SIP-urile detasabile si SIP+ pe iZi Flex FIX i-Size in partea dinspre portiera, atata timp cat va permite spatiul.

 • Este sigur sa ai un PAD+ slabit pe centura de siguranta?

  PAD+ trebuie intotdeauna sa fie pozitionat in jurul centurii de siguranta intre pieptul si barbia copilului. Acesta ofera cele mai bune performante de siguranta.

 • Trei copii pe bacheta, toti avand 140 cm inaltime, iar scaunul din mijloc este fara barele de protectie (SIP)...este scaun aprobat/permis? Cum sa fixam trei scaune pe bancheta?

  Modelul iZi Flex FIX i-Size este aprobat de reglementarile UN R129-02 fara barele de protectie SIP sau SIP+. Barele de protectie SIP si SIP+ imbunatatesc performantele la impactul lateral si ar trebui sa fie utilizate intotdeauna mai ales in partea dinspre portiera. Numai in cazul in care folosim trei scaune pe bancheta, scaunul din mijloc ramane fara barele de protectie SIP, iar la celelalte doua scaune se pastreaza SIP-ul dinspre portiera. Posibilitatea de a instala trei scaune iZi Flex FIX i-Size intr-un rand depinde in principal de autoturism si de sistemul ISOfix montat in masina. Daca este posibil utilizati ISOfix pentru toate cele trei scaune, acest lucru este in mod normal posibil numai intr-un vehicul cu trei scaune separate pe bancheta. Daca exista spatiu limitat sau daca exista doar doua posibilitati de a prinde scaunele in ISOfix, puteti utiliza scaunele Besafe iZi Flex FIX i-Size numai in combinatie cu centurile de siguranta.

 • Ce inseamna "vehicul specific"?

  Modelul BeSafe iZi Flex Fix i-Size este certificat in categoria scaun cu spatar conform normelor UN R129-02, cu o dimensiune limitata la o latime de 44 cm. Acest lucru este menit ca sa garanteze ca scaunul auto pentru copii se potriveste in orice masina cu ISOfix. Inaltimea care trebuie folosita intr-un scaun auto cu spatar categoria i-Size este de 135 cm. BeSafe iZi Flex FIX i-Size este , de asemenea, certificat in normele UN R129-02, in categoria "Scaun auto cu spatar specific" pentru o inaltime cuprinsa intre 135-150 cm. In unele autovehicule, utilizarea peste de 135 cm poate fi incompatibila, in cazul in care tetiera scaunului auto pentru copii atinge unele sectiuni din interiorul masinii. Acest lucru este valabil in cazul modelelor de masini sport si in mod normal, niciodata in cazul masinilor de familie. BeSafe recomanda instalarea sistemului de siguranta pe toate locurile de sezut care sunt destinate a fi utilizate; verificarea instalarii, a spatiului disponibil in vehicul si pozitia copilului, pentru a constata daca scaunul este potrivit pentru masina dvs.

 • Ce este i-Size?

  Regulamentele "i-Size" reprezinta un set de reglementari privind scaunele auto pentru copii, elaborate de Natiunile Unite. Acestea sunt cele mai noi si mai complete reguli pentru scaunele auto, care sunt menite sa usureze si sa imbunatateasca siguranta prin cumpararea scaunului auto corect. Regulamentele "i-Size" sunt mai stricte decat reglementarile mai vechi si sunt, de asemenea concepute pentru a usura alegerea unui scaun auto pentru copii care sa se potriveasca in masina dvs.

 • Cand nu mai trebuie folosit scaunul cu spatar?

  Copilul trebuie sa calatoreasca intr-un scaun auto cat mai mult posibil, pana cand inaltimea acestuia ajunge pana la 150 cm. Verificati, de asemenea, reglementarile de trafic ale tarii dvs., deoarece in unele tari se solicita utilizarea scaunului pana la o inaltime de 135 cm.

 • Unde trebuie pozitionat PAD+?

  PAD+ se pozitioneaza peste centura de siguranta, cat de sus posibil incat sa atinga tetiera.

  Image 33

 • De ce un PAD+ suplimentar?

  PAD+ este o protectie suplimentara care imbunatateste confortul, siguranta si trebuie utilizata intotdeauna cu iZi Flex FIX i-Size. PAD+ vine cu scaunul auto si trebuie pozitionat pe centura de siguranta a autovehiculului. Confortul este imbunatatit prin pozitionarea unui material moale intre gat si marginea centurii de siguranta. Siguranta este imbunatatita prin pozitionarea unei protectie suplimentara intre barbie si piept, pentru a atenua impactul intre barbie si piept in cazul unui impact frontal. Daca mutati iZi Flex FIX i-Size dintr-o masina in alta, trebuia sa mutati si PAD+ cu scaunul.

 • De ce nu mai exista SIR (sistem de rotire la impactul lateral)?

  BeSafe iZi Flex FIX este construit pentru a oferi performanta optima in cazul impactului lateral, oferind absortia fortelor printr-o combinatie de spuma EPS, protectia SIP si SIP+. Scaunul nu are nevoie de functia SIR pentru a oferi siguranta in cazul unui impact lateral.

 • De ce inaltimea si nu greutatea?

  In regulamentele UN R129 (i-Size), clasificarea scaunelor auto s-a schimbat de la kilograme la centimetrii, deoarece parintii stiu adesea mai bine care este inaltimea copilului decat greutatea. Acest lucru face mai usoara alegerea scaunului potrivit (si cel mai sigur). IZi Flex FIX i-Size este proiectat pentru a asigura micii pasageri intr-o maniera excelenta, independent de limitarea greutatii de la ISOfix.

 • De ce aceasta forma pentru PAD+?

  Forma PAD+ este proiectata cu atentie pentru siguranta si confortul copilului. Confortul este imbunatatit prin pozitionarea unui material moale intre gat si marginea centurii de siguranta. Siguranta este imbunatatita prin pozitionarea unei protectie suplimentara intre barbie si piept, pentru a atenua impactul intre barbie si piept in cazul unui impact frontal.

 • Este gresit daca folosesc iZi Flex FIX i-Size fara SIP-urile detasabile?

  Echipa BeSafe, cauta intotdeauna cele mai bune solutii si proiecteaza scaune auto pentru situatii reale – nu numai pentru testele predefinite dintr-un laborator. Experientele si testele lor arata ca SIP si SIP+ ofera micului pasager o siguranta imbunatatita, deoarece reduc in mod semnificativ fortele asupra copilului in cazul in care exista un accident cu impact lateral. Cu toate ca iZi Flex FIX a trecut testele fara SIP, trebuie sa aveti in vedere mereu siguranta copilului dvs. Prin urmare, va recomandam sa utilizati intotdeauna SIP-urile detasabile si SIP+ pe partea dinspre portiera, atata timp cat exista spatiu disponibil in masina.

 • Ce se intampla daca nu folosesc PAD+?

  PAD+ face parte din sistemul de siguranta al scaunului auto cu spatar si ar trebui folosit intotdeauna ca parte integrata a iZi Flex FIX i-Size. Fara PAD+ siguranta va fi redusa.

 • Copilul meu va fi nefericit într-un scaun poziţionat invers sensului de mers ?

  Copiii care au fost întotdeauna aşezaţi în scaune poziţionate invers sensului de mers, nu ştiu care ar fi diferenţa faţă de un scaun aflat în altă poziţie, ei sunt fericiţi şi mulţumiţi de scaunul lor. Puteţi să le faceţi călătoriile mai interesante dacă le daţi jucării, le puneţi să asculte cântecele, poveşti sau le agăţaţi în faţa diferite imagini cu personajele lor preferate din desenele animate etc. Persoanei care stă pe bancheta din spate lângă copil îi este mai uşor să interacţioneze cu el decât dacă ar fi aşezat cu faţa la sensul de mers.

 • Câtă vizibilitate are un copil aşezat într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers ?

  Copiii aşezaţi în scaune poziţionate invers sensului de mers au aceeaşi vizibilitate ca într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers. Evident, copilul nu poate vedea prin parbrizul din faţă, insă nici într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers nu vede în faţă numai dacă este pe scaunul din dreapta şoferului sau pe locul din mijloc al banchetei, poziţie nerecomandată. Trebuie să fiţi conştienţi de faptul că siguranţa copilului Dumneavoastră este mai importantă decât vizibilitatea pe care o are într-un anumit scaun..

 • Scaunele BeSafe se potrivesc pe bancheta din spate?

  Da, se potrivesc, însă s-ar putea întampla ca la unele maşini centura de siguranţă să fie prea scurtă. De aceea când doriţi să cumpăraţi un scaun auto pt. copii trebuie să îl încercaţi în maşină împreună cu copilul.

 • De ce este obligatoriu ca bebeluşii să călătorească cu spatele la sensul de mers ?

  Capul unui bebeluş este mai greu faţă de restul corpului. La un impact frontal, într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers, capul copilului este „proiectat” în faţă cu o forţă imensă. Presiunea asupra zonei cervicale este de până la 300 kg. Testarea a fost efectuată pe un manechin în situaţie de impact, la o viteză de 50 km/h. Medicii specialişti recomandă, maxim 130 kg. Într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers, forţa care survine asupra gâtului este în mod normal sub 80 kg.

 • Cât timp trebuie să folosească copilul scoica ?

  Pentru a-i oferi toată protecţia necesară este important ca dimensiunile şi vârsta copilului să fie corespunzătoare modelului de scoică. În mod obişnuit scaunul de Grupa 0 sau scoica se schimbă intre 9-15 luni. Acest lucru diferă în funcţie de cum se dezvoltă bebeluşul. Dacă capul copilului ajunge marginea tetierei trebuie să schimbaţi scaunul cu cel din Grupa următoare. Este recomandat să folosiţi în continuare un scaun cu poziţionat cu spatele la sensul de mers.

 • Scaunele trebuie folosite numai de către copiii cu greutatea indicată în certificatul de omologare ?

  Greutatea şi înălţimea copilului sunt factori foarte importanţi şi trebuie luaţi în considerare. Capul copilului nu are voie să ajungă mai sus de marginea tetierei scaunului.

 • Scaunele auto BeSafe se potrivesc în toate maşinile?

  Da, în aproape toate maşinile. Când doriţi să cumpăraţi un scaun auto pentru copii, sfatul este (dacă situaţia permite) să îl încercaţi în maşină, împreună cu copilul. În alegerea scaunului agenţii de vânzare vă pot ajuta cu sfaturi practice şi chiar vă pot ajuta să instalaţi scaunul în maşină.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data