Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Întrebări frecvente

 • Concluziile examinării substanțelor chimice, mai 2021

 • Vreau iZi Flex S Fix dar vreau să am și PAD+ și SIP+. Ce pot să fac?

  PAD+ și SIP+ sunt valabile ca un pachet de accesorii pentru iZi Flex S Fix și pot fi cumpărate la reprezentanța BeSafe.

 • La ce folosește PAD+?

  Când copii sunt asigurați cu centura de siguranță a mașinii, deseori simt că centura este “incomodă” pe umeri, iar pentru a evita disconfortul pot poziționa centura în mod greșit, de ex. poziționând centura sub brațul lor. Pentru a evita riscul de folosire incorectă și pentru a crește confortul, PAD+ netezește marginea centurii de siguranță, căptușindu-l. În plus, crește în mod activ siguranța, din moment ce se comport ca o pernă amortizoare între bărbia și pieptul copilului.

 • În ce diferă acest nou SIP+ față de cel vechi la iZi Kid X2 i-size, iZi Combi X4 ISOfix etc?

  Această nouă generație de SIP+ are un mecanism de montare cu design nou, care face atașarea și desprinderea mai ușoară.

 • La ce folosește SIP+?

  iZi Flex FIX i-Size a trecut testul exigent al certificării UN R129-02 fără SIP+. Protecția suplimentară împotriva impactului lateral SIP + poate fi atașată de scaunul iZi Flex FIX i-Size pe partea dinspre portiera mașinii pentru a spori protecția laterală existentă. Funcția sa principală este aceea de a reduce distanța dintre scaunul auto al copilului și portiera mașinii, permițând astfel reducerea mișcării în eventualitatea unui impact lateral și absorbirea forței impactului.

 • Cum și când pot folosi poziția de somn a scaunului? (iZi Flex Fix i-Size)

  Poziția de somn a scaunului iZi Flex Fix i-Size este menită să ajute copilul să se întindă pe spate atunci când doarme în mașină, dar și să rămână în siguranță în zona de protecție a scaunului, păstrând centura mașinii în poziția corectă.

  Prin urmare, vă recomandăm să folosiți scaunul iZi Flex Fix i-Size în poziția verticală atunci când copilul este treaz, și să folosiți poziția de somn numai când copilul începe să fie somnoros.

  Poziția de somn poate fi ajustată folosind mânerele de ajustare de pe ambele părți laterale ale scaunului. Asigurați-vă că centura este tensionată de fiecare dată când schimbați poziția scaunului, pentru a evita slăbirea acesteia.
 • Cum adaptez scaunul iZi Flex Fix i-Size ca să încapă trei scaune/oameni pe banchetă?

  Când instalați scaunul auto pentru copii iZi Flex Fix i-Size pe una din părțile laterale ale banchetei, puteți scoate protecția SIP pentru a încăpea mai multe scaune/persoane una lângă cealaltă. Când instalați un scaun iZi Flex Fix i-Size pe mijlocul banchetei din spate, ambele protecții SIP pot fi scoase dacă doriți să încapă alți oameni sau alte scaune pe ambele părți ale scaunului. Când instalați un scaun iZi Flex Fix i-Size pe mijlocul banchetei, dar plănuiți să mai aveți doar un singur scaun/o singură persoană pe o parte, recomandăm să păstrați protecția SIP pe partea cealaltă a scaunului iZi Flex Fix i-Size.

 • Unde găsesc lista de mașini compatibile /de ce nu are scaunul iZi Flex Fix i-Size listă de compatibilitate?

  Scaunul BeSafe iZi Flex Fix i-Size nu are listă de mașini compatibile fiindcă acest lucru nu este solicitat de UN R120-02 și fiindcă nu există limitări aproape deloc legate de scaunul iZi Flex Fix i-Size în mașini.

  Conform manualului de utilizare, poate exista o limitare în poziția cea mai înaltă a tețierei atunci când scaunul este folosit pe bancheta din spate, pe partea laterală, într-o mașină de tip hatchback. În această situație, scaunul nu poate fi folosit până la înălțimea maximă de 150 cm. Acest lucru se poate întâmpla în cazul mașinilor sport, dar rareori în cazul mașinilor de familie. Recomandăm să probați fiecare scaun auto în mașina dumneavoastră înainte de a-l cumpăra, pentru a vedea dacă se potrivește.

  În unele mașini s-ar putea să nu fie posibilă folosirea SIP+ -lui din cauza spațiului limitat dintre portieră si scaunul auto. În acest caz, puteți să folosiți scaunul fără SIP+.

 • Trebuie să folosesc ghidajul centurii abdominale?

  Ghidajul centurii abdominale este optional, fiindcă are numai un impact indirect asupra siguranței copilului. Un copil poziționat corect în scaunul auto călătorește în siguranță cu sau fără acest ghidaj. Cu toate acestea, recomandarea BeSafe este de a-l folosi, deoarece noi mereu recomandăm utilizarea tuturor măsurilor de precauție pentru a reduce riscurile.

 • Există diferențe între ghidajele / poziția centurii la iZi Up și iZi Flex?

  BeSafe iZi Flex FIX i-Size oferă două ghidaje care acționează ca puncte portante pentru centura transversală. Aceasta este o îmbunătățire față de modelul BeSafe iZi Up FIX.

 • Poate fi PAD+-ul poziționat și pe partea dreaptă și pe partea stângă?

  Da, am proiectat PAD +, astfel încât să poată fi instalat perfect atât pe partea stângă cât și pe partea dreaptă.

 • Trebuie să folosesc PAD+? (iZi Flex Fix i-Size)

  Da, PAD+ face parte din sistemul de siguranță al acestui scaun înălțător și ar trebui folosit întotdeauna ca parte integrată a scaunului BeSafe iZi Flex FIX i-Size.

 • Ghidajul centurii abdominale poate fi pliat când copilul se așază ori iese din scaunul iZi Flex Fix i-Size?

  Da, ghidajul centurii abdominale a scaunului iZi Flex FIX i-Size este fabricat dintr-un material moale și poate fi pliat când copilul se așază sau când iese din scaunul auto.

 • De ce există PAD+ la scaunul iZi Fex Fix i-Size?

  Când copii sunt asigurați cu centura de siguranță a mașinii, deseori simt că centura este “deranjantă” pe umeri. Pentru a evita disconfortul, în mod greșit ei pot poziționa centura sub brațul lor. Pentru a evita riscul de folosire incorectă și pentru a crește confortul, PAD+ netezește marginea centurii, căptușind-o. În plus, crește în mod activ siguranța, din moment ce se comportă ca o pernă amortizantă între bărbia și pieptul copilului.

 • De ce nu există o limită de greutate la scaunul iZi Flex Fix i-Size, chiar dacă este instalat cu ISOfix?

  Într-un scaun înălțător cu spătar, forțele care acționează asupra copilului în caz de impact sunt distribuite vehiculului prin intermediul centurii, copilul fiind ținut de centura mașinii. În cazul în care scaunul auto este instalat cu ISOfix, anchorajul ISOfix ajută la menținerea scaunului în sine și nu trebuie să susțină și greutatea copilului.

  În caz contrar, scaunele auto pentru copii instalate cu ISOfix care au centuri interne (copilul este asigurat cu centurile proprii ale scaunului auto și nu cu centurile mașinii), au întotdeauna o limitare a greutății, fiindcă atât forța ce acționează asupra copilului cât și a scaunului auto sunt distribuite vehiculului numai prin sistemul ISOfix.

 • De ce este clasificat după înălțime și nu după greutate? (iZi Flex Fix i-Size)

  Conform regulamentului UN R129, clasificarea s-a schimbat de la kilograme la centimetri, deoarece părinții știu deseori mai bine înălțimea copiilor lor. Alegerea celui mai potrivit (și celui mai sigur) scaun auto pentru copii devine astfel mai ușoară.

 • iZi Flex Fix i-Size: Care este performanța scaunului cu și fără ISOfix?

  Scaunul BeSafe iZi Flex FIX i-Size este certificat cu și fără folosirea sistemului ISOfix. Dacă e posibil, este recomandat să fie folosit împreună cu sistemul ISOfix, deoarece scaunul este mai bine asigurat, mai ales atunci când copilul nu se află în sistemul de protecție (și centura mașinii nu este folosită pentru a asigura scaunul fără copil). Performanța de siguranță este aproape aceeași cu sau fără utilizarea sistemului ISOfix.

 • Care sunt diferențele între iZi Flex S Fix și iZi Flex Fix i-Size?

  Scaunul auto iZi Flex S FIX este o versiune un pic mai simplă a scaunului premium iZi Flex FIX i-Size, care a fost lansat în martie 2018. Modelul iZi Flex FIX i-Size are patru caracteristici care nu se găsesc la iZi Flex S FIX: SIP+, PAD+, poziții ajustabile de somn și ghidajul centurii abdominale. Toate celelalte aspecte, precum dimensiuniile sau ajustabilitatea spațiului sunt identice la ambele scaune auto iZi Flex.

 • Copilul meu stă cu picioarele îndoite, ar trebui să trec la un scaun auto pentru copii cu fața spre direcția de mers?

  Copiii sunt în mult mai flexibili decât noi, adulții, așa că, de multe ori, chiar dacă ceva ni se pare nouă incomod, nu înseamnă că și este pentru cei mici.

  De fapt, mulți copii găsesc poziția opusă sensului de mers a fi mai comodă, pentru că își pot rezema picioarele pe spătarul mașinii. Când copii stau cu fața spre direcția de mers, picioarele lor atârnă în jos, iar asta cauzează tensiune asupra articulațiilor și a oaselor.

  În mod similar, imaginați-vă că stați pe un scaun înalt de bar, fără să vă sprijiniți picioarele pe suportul de picioare. Această poziție devine deobicei incomodă după o vreme.

  Poziția cu spatele la direcția de mers este de cinci ori mai sigură decât cea cu fața spre sensul de mers! Vă recomandăm să alegeti cea mai sigură poziție posibilă - un scaun auto cu spatele la direcția de mers – pentru o perioadă cât mai îndelungată.

 • Siguranța Copilului: Airbag-ul lateral afectează scaunul auto? Trebuie dezactivat?

  Numai airbag-urile frontale sunt periculoase pentru scaunele auto pentru copii, deoarece sunt împinse în locul pasagerului. Toate celelalte tipurile de airbag, atât cele laterale, cât și cele de tip cortină sunt împiedicate să intre în compartimentul pasagerului, și prin urmare nu afectează în mod negativ scaunul auto pentru copii. Astfel, acestea ar trebui să rămână active.

 • Ce înseamnă faptul că Protecția Centurii este aprobată UN R129 și ce standarde trebuie să respecte?

  Ca să obțină aprobarea UN R129, Protecția Centurii trebuie să respecte specificații stricte referitoare la mărime, funcționalitate precum și la ușurința cu care se poate deschide. Și, în mod evident, poate fi aprobată numai ca parte a unui scaun auto pentru copii și trebuie să treacă testul de coliziune UN R129.

 • Este posibil să deschidem Protecția Centurii fără să eliberăm centurile interioare?

  La nevoie, Protecția Centurii poate fi deschisă de un adult, chiar dacă centura interioară este închisă și tensionată. Pentru acest lucru trebuie să strângeți centurile de umeri laolaltă pentru ca tensiunea să fie mai mică pe Protecția Centurii. Apoi, pentru a putea îndepărta cele două părți, rotiți partea dreaptă în sus, iar partea stângă în jos.

 • De ce Protecția Centurii nu este aprobată ECE R44-04?

  În regulamentul ECE R44-04, acesta fiind mai vechi decât regulamentul UN R129, nu există mecanisme de aprobare pentru asemenea produse.

 • Ce fel de teste de coliziune au fost făcute pe Protecția Centurii?

  Protecția Centurii a fost testată conform protocolului de aprobare UN R129, adică la impact frontal la 50 km/h. Mai mult, noi am supus acest produs propriului test de coliziune, exact cum facem cu toate accesoriile noastre: la impact frontal la 70km/h.

 • Cum deschid Protecția Centurii când este atașată la centura interioară?

  Protecția Centurii trebuie deschisă numai când centurile interioare nu sunt tensionate sau când centurile sunt desprinse. În aceste situații, Protecția Centurii se deschide automat. Dacă totuși acest lucru nu se întâmplă, puteți trage ușor partea dreaptă în sus și partea stângă în jos ca să o deschideți.

 • Cum atașez Protecția Centurii la centurile interioare?

  Pe scaunele auto pentru copii BeSafe, sub protecțiile de umeri există benzi de arici fixanți. Deschideți partea de jos a benzii cu arici și așezați fiecare parte a Protecției Centurii între protecțiile de umeri. Pentru unghiul corect, asigurați-vă că banda cu arici de pe Protecția Centurii urmărește forma benzii cu arici de pe protecția de umeri. Aliniați Protecția Centurii cu partea inferioară a protecției de umeri. După ce atașați părțile Protecției Centurii, asigurați-vă că închideți bine benzile cu arici pe protecțiile de umeri.

 • Pot folosi Protecția Centurii cu alte scaune auto pentru copii sau numai cu BeSafe?

  Nu. Protecția Centurii poate fi folosită numai împreună cu scaunele auto pentru copii BeSafe din grupa 0+/1 (cele recomandate de la 6 luni pana la 4/5 ani).

 • Oglindă retrovizoare BeSafe XL 2 - Care sunt diferențele față de vechea oglindă?

  Oglinda retrovizoare XL 2.0 diferă de vechiul model prin patru aspecte: 1. Are un design mai premium și mai elegant 2. Are o clemă îmbunătățită pe telecomandă. 3. Luminile se sting în mod automat după 2 minute pentru maximizarea duratei de viață a bateriilor 4. Suprafața oglindei are o formă mai convexă.

 • Am ISOfix în mașină, pot folosi un scaun auto pentru copii i-Size?

  Când scaunul mașinii (bancheta) este marcat cu o etichetă i-Size, puteți utiliza pe acel loc oricare scaun auto standard i-Size. Când scaunul (bancheta) mașinii este marcat cu o etichetă ISOfix, trebuie să verificați lista de mașini compatibile, pentru a verifica dacă modelul respectiv este menționată în listă sau nu. Dacă mașina dumneavoastră apare pe listă, utilizați scaunul auto pentru copii, dacă nu, contactați BeSafe.

 • Greutatea totală a copilului este cu sau fără haine?

  Greutatea maximă de siguranță a scaunului și a copilului în i-Size este de 33 kg. Scaunul auto pentru copii va fi marcat cu greutatea maximă pentru copil (care este de 33 de kg – greutatea scaunului cu copil). Greutatea maximă a copilului include imbrăcămintea și încălțămintea.

  Image 38

 • Este ok să avem în mașină produse reglementate ECE R44 04 cât și i-Size?

  Atâta timp cât Reglementarea ECE R44 04 este permisă de legislația națională, puteți folosi ambele standarde, atât ECE R44 04 cât și i-Size. Produsele reglementate de ECE R44 04 au o listă de mașini prin care se explică în care poziție de pe banchetă poate fi folosit scaunul auto.

 • Este obligatorie călătoria cu spatele la direcția de mers până la 15 luni din data de 9 iulie 2013?

  Nu, este obligatoriu doar pentru scaunele auto i-Size și informația este vizibilă prin etichetele Rear facing pe toate scaunele orientate cu fața la direcția de mers și pe cele convertibile. Atâta timp cât reglementarea ECE R44 04 este permisă pentru scaunele auto, nu va fi obligatoriu să transportați copilul cu spatele la direcția de mers până la cel puțin 15 luni.

 • Un scaun i-Size este mai sigur decât un scaun reglementat de ECE R44 04?

  i-Size oferă un set mai complet și mai actualizat de criterii de siguranță, criterii care oferă garanția că scaunul auto pentru copii i-Size este mai sigur. (De exemplu: criteriile în ceea ce privește impactul lateral, măsurarea forței asupra capului în cazul unui accident). Nivelul de siguranță al scaunului pentru copii reglementat de ECE R44 04 poate fi la același nivel, atunci când aceste criterii (printre care protecția împotriva impactului lateral) au fost luate în considerare la proiectarea acestor scaune. Pentru a respecta criteriile i-Size, scaunul auto pentru copii trebuie să ofere, de exemplu, suport lung pentru podea și marcaje specifice. Scaunele auto BeSafe au fost proiectate la nivel ridicat de securitate, cu protecție la impactul lateral, care oferă nivel de siguranță compatibil cu cel i-Size.

 • Dacă cumpăr un produs reglementat ECE R44 04 va trebui să trec la i-Size în perioada de utilizare?

  Puteți utiliza produsele standard ECE R44 04 atâta timp cât legislația vă permite acest lucru, în funcție de legislația fiecărei țări. Reglementările ECE R44 04 și cele i-Size vor fi simultan valabile mai mulți ani.

 • Poate garanta BeSafe perioada de utilizare a scaunului auto? (ref. 15 luni)

  În i-Size este obligatoriu să transportați copilul cu spatele la direcția de mers până la 15 luni. Un scaun auto i-Size pentru copii trebuie să asigure o înăltime de până la 83 cm, ceea ce înseamnă până la aprox. 15 luni. Un scaun auto pentru copii ce atinge înălțimea de minim 83 cm garantează că acesta poate fi folosit până la 15 luni. Când un scaun auto oferă o înălțime maximă de 75 cm (des întâlnit la scoicile auto), părinții trebuie să se orienteze către un alt scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers, care dispune de o înălțime de cel puțin 83 cm.

 • Clasificarea produselor i-Size se face pe intervale de înălțime fixă?

  Nu, intervalul de înălțime poate fi setat de către producătorul scaunului auto pentru copii. Intervalul este definit de dimensiunile interioare ale scaunului auto pentru copii și a manechinelor folosite la testare. Limita înălțimii de 105 cm va fi folosită mult în practică, deoarece aceasta este înălțimea superioară care este testată pe un manechin de tip Q3.

 • Pot folosi produsele reglementate de ECE R44 04 într-o mașină i-Size?

  Atâta timp cât reglementarea ECE R44 04 este permisă de legislație, puteți utiliza atât produse standarde ECE R44 04 cât și cele standard i-Size.

  Image 4

 • Copilul meu are 14 luni, iar scaunul auto i-Size i-a rămas mic. Pot să cumpăr scaunul auto din grupa următoare?

  Conform standardului i-Size, este obligatoriu să transportați copilul cu spatele la direcția de mers până la 15 luni. Așadar, trebuie să utilizați un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers până la 15 luni (minim 83 cm înălțime), spre binele copilașului dumneavoastră.

 • Copilul călătorește într-un scaun cu spatele la direcția de mers, dar incomod, cu picioarele îndoite. Pot roti scaunul?

  Copii sunt considerabil mai delicați si mai flexibili decat adulții și deseori nu simt un disconfort atunci când stau cu picioarele îndoite. Cel mai important lucru este să protejăm capul și gâtul copilului. În consecință, un copil ar trebui să călătorească cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil.

 • Capul copilului alunecă în față atunci când doarme. Cum rezolv această problemă?

  Odată instalat, unghiul scaunului pentru copii variază în funcție de unghi și forma sa. În general, este recomandat ca cel mic să stea cât se poate de drept în eventualitatea unei coliziuni (deoarece forțele coliziunii sunt împărțite în mod uniform pe tot corpul). Cu toate acestea, în cazul în care copilul este așezat într-o poziție prea verticală, capul va aluneca în față. Această problemă poate fi rezolvată prin instalarea scaunului atât de ferm, încât, prin presarea banchetei, o parte a aerului – și, astfel unghiul / forma necorespunzătoare – este eliminată: 1. Apăsați mânerul de blocare de pe piciorul de sprijin (va deveni reglabil). 2. Puneți o mână pe partea superioară a scaunului și apăsați ferm, încât piciorul de sprijin să se micșoreze cu o poziție sau două. 3. Tensionați brațul frontal (și centurile de ancorare în cazul modelului BeSafe iZi Plus) astfel încât piciorul de sprijin este fixat ferm în podea și scaunul este complet rigid. 4. Repoziționați mânerul de blocare. 5. Începeți instalarea din nou, dacă este necesar.

 • Ce este Isofix?

  ISOfix este un sistem standard pentru montarea scaunelor auto pentru copii. Sistemul cuprinde două puncte de ancorare metalice rigide, situate între partea de șezut și spătarul banchetei. Scaunele auto pentru copii cu ISOfix includ două brațe ISOfix, care se introduc în aceste puncte de ancorare metalice. Scaunul auto pentru copii are de asemenea un al treilea punct de suport, de obicei un picior de sprijin, fixat în podeaua mașinii. Scaunele auto pentru copii cu ISOfix sunt în general foarte ușor de instalat, reducând în mod semnificativ riscul utilizării incorecte. Din păcate experiența ne arată că o mare parte din scaunele auto pentru copii tradiționale sunt instalate incorect, iar un scaun auto instalat incorect poate crea un fals sentiment de securitate. Sistemul ISOfix oferă un nivel sporit de siguranță, deoarece riscul de a monta greșit un asemenea scaun este minim.

 • Ce ar trebui să fac pentru a evita eliberarea copilului din centurile de siguranță?

  O centură de siguranță slăbită poate fi extrem de periculoasă, în special la scaunele auto orientate cu fața la direcția de mers. Centura de siguranță a scaunului auto trebuie strânsă în mod corect, iar în caz de nevoie poate fi folosit și un dispozitiv de reținere a centurilor.

 • Care ar trebui să fie distanța dintre scaunul din față și scaunul auto pentru copii orientat cu spatele la direcția de mers?

  După instalarea unui scaun auto pentru copii orientat cu spatele la direcția de mers, lăsați spătarul scaunului din față astfel încât să intre în contact cu scaunul auto pentru copii, pentru a împiedica ca scaunul auto pentru copii să lovească scaunul pasagerului din față în caz de coliziune. Dacă nu este posibilă apropierea scaunelor, distanța minimă trebuie să fie de 25 de cm.

 • Cât de strâns ar trebui să fie hamul scaunului?

  Hamul intern al scaunului trebuie să fie cât mai strâns posibil și nu trebuie să încapă mai mult de două degete între corpul copilului și ham. Este vital ca hamul intern al scaunul auto să fie cât mai strâns posibil, în special în cazul scaunelor auto care sunt orientate cu fața la direcția de mers.

 • Baza ISOfix este dificil de atașat în prinderea ISOfix. Cum poate fi rezolvată această problemă?

  În unele mașini, prinderea ISOfix este montată foarte adânc. În astfel de cazuri, poate fi avantajos să țineți baza într-un unghi de aprox. 45 de grade în timp ce se montează. Acest lucru va oferi un acces mai bun către sistemul ISOfix. Trebuie remarcat faptul că prinderea ISOfix montată profund poate da bazei un unghi necorespunzător. În cazuri extreme, ar fi bine să instalați scaunul fără sistem ISOfix.

 • Se pot purta haine groase de iarnă într-un scaun auto pentru copii?

  Hainele de iarnă groase nu trebuie purtate sub centura de siguranță a scaunului auto pentru copii. În caz de impact, materialul textil se va comprima, cauzând o distanță între centura de siguranță a scaunului auto și corpul copilului. Acest lucru înseamnă că hamul nu va avea o aderență bună asupra copilului, ceea ce ar putea fi periculos în special în cazul scaunelor orientate cu fața la direcția de mers.

 • Scaunele auto pentru copii orientate cu spatele la direcția de mers sunt de 5 ori mai sigure decât scaunele auto pentru copii orientate cu fața la direcția de mers!

  Acest lucru a fost dovedit după mulți ani de testare. Citiți mai multe despre acest lucru în capitolul separat.

 • Ascultați sfaturile distribuitorului BeSafe

  Știm că în calitate de client, este important să primiți sfaturi și îndrumări privind cumpărarea unui scaun auto pentru copii, nu doar pentru a găsi cel mai bun scaun, ci și pentru a primi îndrumări în ceea ce privește utilizarea corectă a scaunului. Utilizarea corectă a scaunului este vitală pentru siguranța copilului!

 • Instalați corect scaunul auto

  Când încercați un scaun auto pentru copii este important să primiți sfatul potrivit. Un scaun auto pentru copii care a fost instalat incorect poate avea consecințe fatale. De aceea, trebuie să vizitați distribuitorul și să citiți cu atenție manualul de utilizare. Manualul de utilizare poate fi găsit online pe paginile individuale ale produselor.

 • Utilizați testele de consum pentru îndrumare

  Testele de consum sunt destinate să ajute consumatorii să facă alegerea corectă. Este important să țineți cont de propriile cerințe și de utilizarea personală atunci când alegeți un scaun auto pentru copii.

 • Documentați-vă din timp

  Documentați-vă înainte de a vizita orice magazin. Citiți puțin despre diferitele grupuri de scaune auto și încercați să identificați propriile nevoi.

 • Utilizați scaune auto pentru copii care sunt aprobate

  Căutați marcajul ECE R44-04 pe scaunele auto pentru copii.

 • Nu folosiți un scaun care a fost implicat într-un accident

  Un scaun care a fost implicat într-un accident nu trebuie folosit din nou. În caz de accident, componentele scaunului se pot slăbi, ceea ce compromite siguranța.

 • Nu cumpărați produse de siguranță utilizate

  Nu fiți tentați să economisiți bani achiziționând un produs utilizat. Un scaun auto utilizat poate oferi un nivel mai scăzut de siguranță, fie datorită uzurii, fie datorită implicării într-un accident. Un scaun utilizat poate compromite siguranța copilului, deoarece nu se știe la ce fel de tratament a fost supus. Gândiți-vă la siguranță înainte de a vă gândi la preț!

 • Nu așezați niciodată un scaun auto pentru copii în spatele unui airbag activ

  Un airbag activ în fața unui scaun auto pentru copii poate avea consecințe fatale.

 • Ce accesorii auto îmi pot fi utile?

  Există multe accesorii disponibile ce vă vor ușura viața. O oglindă pentru scaunele orientate cu spatele la direcția de mers vă asigură un contact mai bun cu copilul, husa protectoare și protecția pentru banchetă vă protejează interiorul mașinii.
 • Poate fi utilizat scaunul fără ISOfix?

  Da, BeSafe iZi Flex FIX i-Size poate fi utilizat fără ISOfix. Dacă este posibil, folosiți sistemul ISOfix pentru a asigura scaunul auto cu spătar, chiar și când copilul nu se află în scaun.

 • Trebuie să folosesc ghidajul centurii transversale?

  Da, ghidajul centurii va poziționa centura transversală peste corpul copilului. Acesta va oferi cea mai bună soluție posibilă. Va preveni alunecarea copilului (alunecarea din scaunul auto, sub centura de siguranță în cazul unui eventual accident) oferindu-i poziția optimă de șezut, poziție care permite cadrului exterior a scaunului să acționeze perfect în caz de accident. Folosind iZi Flex FIX i-Size cu ghidajul centurii, centura transversală va fi poziționată deasupra celor mai grele și puternice părți ale corpului – în loc să fie poziționată peste abdomenul vulnerabil.

 • Cum ar trebui să fie reglat iZi Flex FIX i-Size pentru copil?

  IZi Flex FIX i-Size oferă posibilitate de ajustare, pentru a se potrivi copiilor cu o înălțime de la 100 cm până la 150 cm. Scaunul auto cu spătar, de asemenea, este ușor de reglat în funcție de înălțimea copilului cu ajutorul unui mâner aflat pe ambele părți ale scaunului. Acest lucru se poate face când copilul este așezat în scaun, astfel încât să puteți regla corect și rapid tețiera pe înălțimea celui mic. Tetiera trebuie reglată în așa fel încât centura de siguranță a mașinii să fie la 90 de grade prin ghidaj, deasupra umerilor copilului. De asemenea puteți regla înclinarea scaunului pentru o poziție perfectă pentru călătorie – acest lucru trebuie facut înainte de a pune centura de siguranță, pentru a evita ca centura de siguranță să fie slăbită. Centura de siguranță trebuie să fie strânsă în mod corespunzător, iar ghidajul va orienta centura de siguranță în poziția corectă pe corpul copilului.

 • Este periculos să utilizezi iZi Flex FIX i-Size fără SIP-urile detașabile?

  La BeSafe se caută întotdeauna cele mai bune soluții, proiectând scaune auto pentru situații din viața reală – nu numai pentru testele predefinite dintr-un laborator. Experiențele și testele au arătat că SIP-urile detașabile și SIP+ oferă micului pasager o siguranță îmbunătățită, deoarece reduc în mod semnificativ forțele asupra copilului în cazul unui eventual accident lateral. Cu toate că BeSafe iZi Flex FIX i-Size este aprobat fără ele, trebuie să vă orientați către siguranța dvs. și a micului pasager. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați întotdeauna SIP-urile detașabile și SIP+ pe iZi Flex FIX i-Size în partea dinspre portieră, atâta timp cât vă permite spațiul.

 • Este sigur să ai un PAD+ slăbit pe centura de siguranță?

  PAD+ trebuie întotdeauna să fie poziționat în jurul centurii de siguranță între pieptul și bărbia copilului. Acesta oferă cele mai bune standarde de siguranță.

 • Este aprobată/permisă utilizarea unui scaun auto fără barele de protecție (SIP) dacă vrem să folosim trei scaune pe bancheta mașinii? Cum fixăm trei scaune pe banchetă?

  Modelul iZi Flex FIX i-Size este aprobat de reglementările UN R129-02 fără barele de protecție SIP sau SIP+. Barele de protecție SIP și SIP+ îmbunătățesc performanțele în cazul unui impact lateral și ar trebui să fie utilizate întotdeauna mai ales în partea dinspre portieră. Numai în cazul în care folosim trei scaune pe banchetă, scaunul din mijloc rămâne fără barele de protecție SIP, iar la celelalte două scaune se păstrează SIP-ul dinspre portieră. Posibilitatea de a instala trei scaune iZi Flex FIX i-Size într-un rând depinde în principiu de autoturism și de sistemul ISOfix montat în mașină. Dacă este posibil, utilizați ISOfix pentru toate cele trei scaune, acest lucru este în mod normal posibil numai într-un vehicul cu trei scaune separate pe banchetă. Dacă există spațiu limitat sau dacă există doar două posibilități de a prinde scaunele în ISOfix, puteți utiliza scaunele Besafe iZi Flex FIX i-Size și numai în combinație cu centurile de siguranță.

 • Ce înseamnă "vehicul specific"?

  Modelul BeSafe iZi Flex Fix i-Size este certificat în categoria scaun cu spătar conform normelor UN R129-02, cu o dimensiune limitată la o lățime de 44 cm. Acest lucru este menit să garanteze că scaunul auto pentru copii se potrivește în orice mașină cu ISOfix. Înălțimea care trebuie folosită într-un scaun auto cu spătar categoria i-Size este de 135 cm. BeSafe iZi Flex FIX i-Size este, de asemenea, certificat în normele UN R129-02, în categoria "Scaun auto cu spătar specific" pentru o înălțime cuprinsă între 135-150 cm. În unele autovehicule, utilizarea unui scaun peste 135 cm poate fi incompatibilă, în cazul în care tetiera scaunului auto pentru copii atinge unele secțiuni din interiorul mașinii. Acest lucru este valabil în cazul modelelor de mașini sport și în mod normal, niciodată în cazul mașinilor de familie. BeSafe recomandă instalarea sistemului de siguranță pe toate locurile de șezut care sunt destinate a fi utilizate, verificarea instalării, a spațiului disponibil în vehicul și poziția copilului, pentru a constata dacă scaunul este potrivit pentru mașina dumneavoastră.

 • Ce este i-Size?

  Regulamentele "i-Size" reprezintă un set de reglementări privind scaunele auto pentru copii, elaborate de Națiunile Unite. Acestea sunt cele mai noi și mai complete reguli pentru scaunele auto, care sunt menite să ușureze și să îmbunătățească siguranța prin cumpărarea scaunului auto corect. Regulamentele "i-Size" sunt mai stricte decat reglementările mai vechi și sunt, de asemenea concepute pentru a ușura alegerea unui scaun auto pentru copii care să se potrivească în mașina dvs.

 • Când nu mai trebuie folosit scaunul cu spătar?

  Copilul trebuie să călătorească într-un scaun auto cât mai mult posibil, până când înălțimea acestuia ajunge până la 150 cm. Verificați, de asemenea, reglementările de trafic ale țării dvs., deoarece în unele țări se solicită utilizarea scaunului până la o înâlțime de 135 cm.

 • Unde trebuie poziționat PAD+?

  PAD+ se poziționează peste centura de siguranță, cât de sus posibil, astfel încât să atingă tetiera.

  Image 33

 • De ce un PAD+ suplimentar?

  PAD+ este o protecție suplimentară care îmbunătățește confortul, siguranța și trebuie utilizată întotdeauna cu iZi Flex FIX i-Size. PAD+ vine cu scaunul auto și trebuie poziționat pe centura de siguranță a autovehiculului. Confortul este îmbunătățit prin poziționarea unui material moale între gât și marginea centurii de siguranță. Siguranța este îmbunătățită prin poziționarea unei protecții suplimentare între bărbie și piept, pentru a atenua impactul între bărbie și piept în cazul unui impact frontal. Dacă mutați iZi Flex FIX i-Size dintr-o mașină în alta, trebuie să mutați și PAD+ cu scaunul.

 • De ce nu mai există SIR (sistem de rotire la impactul lateral)?

  BeSafe iZi Flex FIX este construit pentru a oferi performanță optimă în cazul impactului lateral, asigurând absorbția forțelor printr-o combinație de spumă EPS, protecția SIP și SIP+. Scaunul nu are nevoie de funcția SIR pentru a oferi siguranță în cazul unui impact lateral.

 • De ce această formă pentru PAD+?

  Forma PAD+ este proiectată cu atenție pentru siguranța și confortul copilului. Confortul este îmbunătățit prin poziționarea unui material moale între gât și marginea centurii de siguranță. Siguranța este îmbunătățită prin poziționarea unei protecții suplimentare între bărbie și piept, pentru a atenua impactul între bărbie și piept în cazul unui impact frontal.

 • Este greșit dacă folosesc iZi Flex FIX i-Size fără SIP-urile detașabile?

  Echipa BeSafe caută întotdeauna cele mai bune soluții și proiectează scaune auto pentru situații reale – nu numai pentru testele predefinite dintr-un laborator. Experiențele și testele lor arată că SIP și SIP+ oferă copilului mai multă siguranță, deoarece reduc în mod semnificativ forțele asupra copilului în cazul unui accident cu impact lateral. Cu toate că iZi Flex FIX a trecut testele fără SIP, trebuie să aveți în vedere mereu siguranța copilului dvs. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați întotdeauna SIP-urile detașabile și SIP+ pe partea dinspre portieră, atâta timp cât există spațiu disponibil în mașină.

 • Ce se intamplă dacă nu folosesc PAD+?

  PAD+ face parte din sistemul de siguranță al scaunului auto cu spătar și ar trebui folosit întotdeauna ca parte integrată a iZi Flex FIX i-Size. Fără PAD+ siguranța va fi redusă.

 • Copilul meu va fi nemulțumit într-un scaun poziţionat invers sensului de mers ?

  Copiii care au fost întotdeauna aşezaţi în scaune poziţionate invers sensului de mers, nu ştiu care e diferenţa faţă de un scaun aflat în altă poziţie, ei sunt fericiţi şi mulţumiţi de scaunul lor. Puteţi să le faceţi călătoriile mai interesante dacă le daţi jucării, le puneţi să asculte cântecele, poveşti sau le agăţaţi în faţă diferite imagini cu personajele lor preferate din desenele animate etc. Persoanei care stă pe bancheta din spate lângă copil îi este mai uşor să interacţioneze cu el decât dacă ar fi aşezat cu faţa la sensul de mers.

 • Câtă vizibilitate are un copil aşezat într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers?

  Copiii aşezaţi în scaune poziţionate invers sensului de mers au aceeaşi vizibilitate ca într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers. Evident, copilul nu poate vedea prin parbrizul din faţă, însă nici într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers nu vede în faţă numai dacă este pe scaunul din dreapta şoferului sau pe locul din mijloc al banchetei, poziţie care nu este recomandată. Trebuie și să fiţi conştienţi de faptul că siguranţa copilului dumneavoastră este mai importantă decât vizibilitatea pe care o are într-un anumit scaun.

 • Scaunele BeSafe se potrivesc pe bancheta din spate?

  Da, se potrivesc, însă s-ar putea întampla ca la unele maşini centura de siguranţă să fie prea scurtă. De aceea când doriţi să cumpăraţi un scaun auto pentru copii e indicat să îl încercaţi în maşină împreună cu copilul.

 • De ce este obligatoriu ca bebeluşii să călătorească cu spatele la sensul de mers?

  Capul unui bebeluş este mai greu faţă de restul corpului. În cazul unui impact frontal, într-un scaun poziţionat cu faţa la sensul de mers, capul copilului este „proiectat” în faţă cu o forţă imensă. Presiunea asupra zonei cervicale este de până la 300 kg. Testarea a fost efectuată pe un manechin în situaţie de impact, la o viteză de 50 km/h. Specialiştii recomandă o forță de maxim 130 kg. Într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers, forţa care ar fi aplicată asupra zonei gâtului este în mod normal sub 80 kg.

 • Cât timp trebuie să folosească copilul scoica ?

  Pentru a-i oferi toată protecţia necesară, este important ca dimensiunile şi vârsta copilului să fie corespunzătoare modelului de scoică. În mod obişnuit, scaunul de Grupa 0 sau scoica se schimbă între 9-15 luni. Acest lucru diferă în funcţie de cum se dezvoltă bebeluşul. Dacă capul copilului ajunge la marginea tetierei, trebuie să schimbaţi scaunul cu cel din grupa următoare. Este recomandat să folosiţi în continuare un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers.

 • Scaunele trebuie folosite numai de către copiii cu greutatea indicată în certificatul de omologare?

  Greutatea şi înălţimea copilului sunt factori foarte importanţi şi trebuie luaţi în considerare. Capul copilului nu trebuie să ajungă mai sus de marginea tetierei scaunului.

 • Scaunele auto BeSafe se potrivesc în toate maşinile?

  Da, în aproape toate maşinile. Când doriţi să cumpăraţi un scaun auto pentru copii, sfatul este (dacă e posibil) să îl încercaţi în maşină, împreună cu copilul. În alegerea scaunului auto, agenţii de vânzare vă pot ajuta cu sfaturi practice şi vă pot ajuta chiar și să instalaţi scaunul în maşină.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data