fbpx

iZi Modular RF X1 i-Size obține un scor de siguranță excelent de 1,2 („Foarte bun”) și îmbunătățește rezultatele deja excelente ale testelor de siguranță la un test independent

Citește

Testarea independentă de către consumatori apreciază cu scorul total „Bun” și cel mai bun scor de siguranță în testul de primăvară 2022

Siguranța este și va fi întotdeauna cel mai important factor atunci când vă decideți ce tip de scaun auto să cumpărați. În timp ce siguranța unui scaun nu se bazează doar pe performanța testelor de impact de laborator, testele independente vă pot ajuta să vă faceți o idee despre nivelurile de siguranță ale scaunelor auto de pe piață. Cele mai importante sunt testul suedez Plus – cunoscut ca fiind cel mai dur test de impact – și testul pentru consumatori efectuat de ADAC/Stiftung Warentest. În cadrul acestui test, siguranța unui scaun reprezintă 50% din punctajul total, urmată de categoriile „manevrabilitate” (40%) și „ergonomie” (10%).

În primăvara anului 2022, în cadrul publicării testului independent pentru scaune auto pentru copii, iZi Modular RF X1 i-Size a fost testat alături de alte scaune auto pentru copii. Iar rezultatele sunt un motiv de mândrie: un scor de siguranță de 1,2 („Foarte bun”) și un rating total de „Bun” (1,7) de către ADAC.

Datorită acestei performanțe deosebite, iZi Modular RF X1 i-Size devine cel mai sigur dintre toate scaunele orientate spre spate, indiferent de vârstă, în testul din acest an și se află, de asemenea, în top cu scorul său total. Acest lucru îl face să primească și calificativul „Best Buy” din partea organizației britanice „Which?”.

iZi Modular RF X1 i-Size este un scaun orientat exclusiv spre spate (de unde și „RF” din denumire), iar X1 este o versiune actualizată a predecesorului său iZi Modular RF. Lansat la începutul anului 2020, acest scaun dispune de noi protecții pentru umeri – Ergo-Move Shoulder Pads™ -, o nouă structură glisantă pentru fixarea protecției suplimentare împotriva impactului lateral (SIP+), precum și de construcția inovatoare a tetierei BeSafe: Dynamic Force Absorber™.

În timp ce predecesorul său a fost testat de ADAC în 2019 și a obținut scorul de siguranță 1,6 („Bun”), în 2022, scaunul nou testat și actualizat iZi Modular RF X1 i-Size a reușit să îmbunătățească performanța de siguranță deja ridicată și a fost evaluat cu 1,2 („Foarte bun”).

iZi Kid X3 i-Size rămâne nedepășit cu cel mai bun scor de siguranță din toate timpurile

Scaunul pentru copii mici orientat cu spatele la mașină iZi Kid X3 i-Size de la BeSafe (testat în 2019) rămâne în continuare imbatabil, fiind cel mai sigur scaun testat vreodată, cu un scor de siguranță de 1,1 – dovedind că orientarea cu spatele la mașină este cea mai bună modalitate de a asigura siguranța copiilor în mașină. La testul de impact, dar, cel mai important, și în viața reală.

Scaunele orientate spre spate au mai multe beneficii decât arată testele

Pe lângă performanțele ridicate în privința siguranței obținute în urma testelor de impact, beneficiile scaunelor orientate cu spatele la mașină depășesc acest aspect – și se referă la toate aspectele care fac ca un scaun să fie considerat „sigur”. De exemplu, faptul că acesta oferă copilului dumneavoastră aceeași protecție în orice tip de accident, inclusiv în cele care nu au fost prezentate în acest test pentru consumatori. Sau cum ar fi faptul că, după un scaun pentru sugari, tranziția se face fără probleme, în loc să trebuiască să așteptați până când puteți folosi un scaun orientat cu fața la direcția de mers?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.