fbpx

De ce sunt periculoase hainele groase în scaunul auto?

Ca părinți, încercăm să-i protejăm pe micuții noștri cât de bine putem, indiferent dacă sunt la școală, în vacanță, acasă sau în acest caz, în mașină, gata de drum. Scaunul auto corect instalat deja dovedește acest lucru. Haideți să vorbim despre motivul pentru care ar trebui să evităm combinația de jachetă de iarnă cu scaunul auto.

Când temperaturile scad, îi îmbrăcăm cu o geacă de iarnă călduroasă. Scoaterea acestei haine înainte de a porni la drum nu este neapărat ceva firesc, care să ne vină în minte automat. Din această cauză, este foarte important să înțelegem și să ne aducem aminte: în cazul unui accident sau chiar a unei frânări bruște, dacă copilul poartă o geacă de iarnă, centura de siguranță a scaunului nu va fi tensionată corect pe corpul copilului. În consecință, scaunul auto nu va putea îndeplini în totalitate sarcina sistemului de siguranță, centura de siguranță nu îl va reține ferm în poziție, așa cum este proiectată.

De ce sunt periculoase hainele groase în scaunul auto?

Cele mai multe haine de iarnă sunt realizate prin folosirea unor materiale ca puful sau penele, care sunt menite să țină de cald copilului prin crearea unui „tampon de aer” gros între copil și aerul rece de afară.

În orice caz, când așezați copilul în scaunul auto, haina groasă vă poate împiedica să tensionați centura de siguranță corect pe bust, astfel încât cel mic să fie în siguranță.

în această imagine, se pare că centura este strânsă bine și nu mai poate fi tensionată.

Această imagine arată cât de strânsă ar trebui să fie centura pentru folosirea corectă.

În cazul unui impact unde copilul este împins din scaun în centura de siguranță, forțele sunt atât de puternice încât aerul din haină este eliberat automat. Acest lucru înseamnă că copilul dumneavoastră are spațiu mult prea mare pentru mișcare în scaun, centura nefiind suficient de tensionată pentru a-l reține în siguranță.

Astfel, vă încurajăm să evitați jachetele groase când călătoriți cu micuții în timpul iernii.

Cum prevenim frigul în mașină ?


1 – Folosiți produse special concepute pentru scaunele auto

Protecțiile de iarnă (sac de iarnă) sunt special concepute pentru a fi utilizate în scaunele auto pentru copii. Deschiderile din spate si orificiile pre-tăiate permit ca centura de siguranță să fie așezată în poziția corectă. Aceste protecții acoperă centurile de siguranță și nu conțin materiale compresibile. Folosind aceste accesorii, nu adăugați nici un strat pufos între copil și centura de siguranță a scaunului.

2 – Așezați o sticlă cu apă caldă în scaunul auto cu 5-10 minute înainte de plecare

În zece minute o sticlă cu apă foarte caldă poate încălzi suprafața de șezut al scaunului auto. Această sugestie a fost recomandată de utilizatorii scaunelor BeSafe. Vă mulțumim!

3 – Folosiți haine pe bază de lână sau fleece

Aceste materiale au proprietăți bune de izolare, nu sunt groase, iar centura de siguranță poate fi strânsă corespunzător.

4 – Puneți jacheta „invers”

Așezați copilul în scaun fără jachetă groasă și strângeți centurile corect. Puteti pune jacheta de iarnă „invers” acoperind partea superioară a corpului. În acest fel micul pasager va fi protejat de aerul rece și centura își poate îndeplini funcția în mod corect.

5 – Lăsați o pătura suplimentară în mașină

Permiteți copilului să aibă o pătură favorită în mașină, cu care îl acoperiți după tensionarea centurilor. Acest lucru îi va asigura un loc cald și confortabil, iar siguranța scaunului auto este garantată.

6 – Puteți folosi un poncho

Dacă folosiți un poncho, puteți așeza partea din spate peste scaunul auto (vă asigurați că se așează uniform) și partea din față deasupra centurii. În acest fel, creați o „bulă caldă” sub poncho și puteți fi sigur că centura este corect tensionată.

Cum pot informa mai mulți părinți?

O modalitate de a face cât mai mulți părinți conștienți de pericolul hainelor de iarnă în scaunele auto poate fi plasarea posterelor informative în creșe/grădinițe sau prin distribuirea unor flyere. BeSafe a pregătit un poster și un flyer pe care le puteți descărca cu ușurință.

Drumuri sigure și plăcute!

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.