fbpx

Răul de mișcare și scaunele auto RF. Cum tratăm boala de călătorie?

Citește

Copiii care suferă de rău de mișcare se vor simți rău adesea, indiferent dacă stau cu fața spre direcția de mers sau invers. Boala de călătorie nu este un fenomen nou, cauzat de scaunele auto RF – se întâmplă și copiilor care stau în mașină fără sistem de protecție.

Aveți răbdare și încercați diferite lucruri. Testarea unor lucruri noi este un preț mic de plătit, față de jocul de noroc cu siguranța celui mic. Nu trebuie să uitați că un scaun auto RF este de 5 ori mai sigur decât unul folosit cu fața către sensul de mers!

Mai jos găsiți câteva sfaturi practice:

Deschideți geamurile și luați pauze

Pauzele frecvente sunt benefice pentru fiecare pasager. Întindeți-vă picioarele și respirați puțin aer proaspăt. Pur și simplu trebuie să acceptăm că e posibil ca călătoriile să dureze mai mult atunci când avem copii în mașină.

Temperatura

Mulți copii se simt mult mai bine în mașină dacă nu sunt prea îmbrăcați și temperatura interioară nu este prea ridicată.

Stilul de condus

Trebuie să știți că un mod iresponsabil de condus, cu opriri și accelerări bruște poate provoca mai ușor răul de mașină

Alimente

Trebuie să vă asigurați că copilul nu a mâncat prea mult înainte sau în timpul călătoriei.

Mâncare pe durata călătoriei

Nu lăsați copilul să mănânce lapte, alte lactate sau dulciuri pe drum. Nici băuturile acidulate nu fac bine unui stomac tulburat. Alimentele uscate, precum biscuiții sau alte tipuri de gustări, sunt mai potrivite pentru călătorii. Iată câteva sugestii de alimente potrivite:

• Picături de lămâie și biscuiți cu aromă de lămâie
• Mentă
• Alimente bogate în carbohidrați
• Alimente acoperite de sare, de ex. biscuiți sărați

Vedere bună

Copiii ar trebui să stea într-un scaun care oferă o vedere bună. O altă idee bună este să vă jucați în mașină – de exemplu, să numărați toate mașinile roșii. Acest lucru îi poate distrage atentia si nu se va simti amețit. Scaunele auto BeSafe montate cu spatele către sensul de mers au fost gândite să ofere vedere bună prin majoritatea geamurilor mașinii.

Când este în regulă să administrați medicamente?

Ghimbirul este un produs natural, care poate combate răul de mișcare, și mulți oameni sunt fericiți de rezultatele obținute. Poate fi consumat fie în stare proaspătă, fie în capsule și trebuie luat cu aproximativ o oră înainte de călătorie. Medicamantele împotriva răului de mașină pot fi cumpărate și în farmacii, fără prescripție medicală. Acestea au un efect de prevenție și stabilizează sistemul vestibular. Medicamentele trebuie luate cu 1 sau 2 ore înainte de călătorie. Efectele secundare includ somnolența. Peremesin și Postafen pot fi luate de copii cu vârsta de peste 1 an. Marzine și Trihistan pot fi luate de copii cu vârsta peste 2 ani. În cazul copiilor mai mici trebuie să contactați medicul înainte de a administra astfel de medicamente. * (Sursa: www.Mozon.com (acum numit DinSide Helse) și www.lommelegen.no (Sfat Medical)

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.