fbpx

Cel mai sigur scaun auto BeSafe cu spatele la sensul de mers, de la bebeluși până la 7 ani

Stretch are numeroase avantaje, dintre care se remarcă siguranța pe care o oferă. Dar înainte de toate, o scurtă introducere pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba.  Majoritatea părinților aleg să își întoarcă copiii cu fața către sensul de mers în jurul vârstei de 3-4 ani. Dar știai oare că cea mai sigură opțiune pentru ei este să rămână în continuare așezați în scaun cu spatele către sensul de mers, cât mai mult timp posibil?

Ținând cont de toate acestea, am făcut tot ce ne-a stat în putință să producem un scaun cu spatele la sensul de mers care să exceleze la testele de impact, inclusiv pentru copiii de până la vârsta de 7 ani. Studiile de piață au arătat că problema cu scaunele cu spatele la sensul de mers este că acestea devin, în timp, neîncăpătoare, copiii depășind, de regulă, greutatea admisă cu mult înainte să ajungă să aibă 125 cm. Așa că ne-am setat un obiectiv îndrăzneț, acela ca Stretch să fie un scaun auto potrivit de la vârsta de 6 luni până la 7 ani: suficient de încăpător pentru un copil de 36 de kg, dar să aibă și suficient spațiu pentru picioare, pentru copiii mai mari. Nici un alt producător de scaune auto nu a reușit această performanță până acum.

scaun auto besafe rearfacing

Fabricăm scaune auto încă din 1963, și ne-am folosit de toată experiența noastră dobândită de-a lungul anilor pentru a realiza acest scaun remarcabil. Datorită structurii sale rezistente, acesta are rezultate extraordinar de bune la testele de impact. Chiar și cu manechinele cele mai masive. Cadrul său exterior, unic ca și structură, suportă toate forțele în eventualitatea unei coliziuni frontale. În plus, spătarul scaunului este extrem de rigid, garantând că copilul rămâne într-o poziție stabilă în cazul unui impact. Înțelegem că atunci când alegem un scaun de mașină, simpla promisiune a producătorului privind siguranța acestuia nu este de ajuns: noi ne putem lăuda cu faptul că Stretch a trecut cu brio cel mai exigent test de impact din lume – testul suedez de siguranță PLUS.

scaun auto rear facing 6 luni - 7 ani

Stretch este scaunul care se întiiiinde după copilul tău

Pentru a putea acomoda un bebeluș de 6 luni până când acesta ajunge la vârsta de 7 ani, un scaun auto trebuie să fie, fără îndoială, cât se poate de flexibil. Hai să vedem cum arată asta în practică:

1. Pernele reductoare se vor scoate când acestea nu mai sunt necesare

2. Tetiera se poate extinde în 10 pași

3. Dispuneți de un spațiu rezervat picioarelor unic pe piață – de până la 26 cm

4. Este spațiu suficient pentru un adult în scaunul de pasageri

Flexibilitate pentru întreaga familie

Din moment ce veți folosi același scaun mulți ani la rând, știm cât de important este să aveți soluții flexibile. Când copilul este încă mic, îl poți transporta în scaunul de pasager din față, ca să fie mai aproape de tine. Dacă aveți trei copii, s-ar putea să fie nevoie să instalați trei scaune auto unul lângă celălalt pe bancheta din spate.

Fiind vorba despre un scaun care se prinde cu centura de siguranță, are avantajul de a nu depinde de poziție pentru ISOfix. Îl puteți instala pe orice loc doriți. Ei, poate nu chiar în scaunul șoferului. Știm, de asemenea, că micuții obișnuiesc să mai tragă un pui de somn în mașină, așa că va trebui să puteți rabata scaunul deja instalat. Bifat! Și nu în ultimul rând, oricând scaunul trebuie scos și eventual mutat într-o altă mașină, nu vă veți rupe spatele – scaunul, de numai 10 kg, este foarte ușor de transportat.

scaun auto 6 luni - 7 ani
inovație sustenabilă

Inovație sustenabilă

Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de copiii noștri, nu doar pentru siguranța pe care le-o oferim azi, ci și pentru un viitor cât se poate de verde și de sigur. Folosind materiale precum aluminiul și înlocuind spuma EPS, mai vulnerabilă, cu cea EPP, mai solidă, ne-am asigurat că Stretch va rezista mult mai mult în timp. În plus, piesele pot fi înlocuite mult mai ușor,  ca scaunul să poată fi reparat dacă este necesar. 

Toate aceste îmbunătățiri au extins durata de viață a scaunului la aproximativ 15 ani. Iar după acești 15 ani în care Stretch și-a îndeplinit misiunea, materialele pot fi reciclate și scaunul poate fi ușor dezasamblat și reciclat.

În toți acești ani alături de Stretch, inevitabil veți avea mici accidente cu pete de mâncare și de băutură: află aici cum îți poți curăța scaunul auto.

Scaune instalate cu spatele la sensul de mers – trucuri care ne fac viața mai ușoară

Circulă numeroase mituri legate de transportarea copilului cu spatele la sensul de mers. Mai jos îți împărtășim câteva informații din experiența noastră pentru a transporta copilul în  condiții de siguranță și confort, atât pentru tine cât și pentru micul pasager.

1.  Folosește o oglindă pentru a te asigura că îl poți supraveghea în scaunul din spate. Astfel nu va fi nevoie să te întorci în timp ce conduci.

2. Priveliștea de pe geam poate fi chiar mai plăcută și liniștitoare cu spatele la sensul de mers, pentru că astfel obiectele nu dispar așa de repede din câmpul vizual. Dar asigură-te că nu blochezi priveliștea micuțului tău cu bagaje sau alte obiecte.

3. Pe măsură ce copilul tău crește, ajustează corespunzător spațiul pentru picioare pentru a nu se simți înghesuit.

4. Instalează scaunul Stretch în scaunul de lângă șofer pentru a-l avea pe micuțul tău mai aproape în primii ani de viață.* Urmărește videoclipul pentru a vedea cum se montează scaunul pe locul de pasager.

Avertisment: Dacă instalezi scaunul pe locul pasagerului, asigură-te că poți vedea în oglinda retrovizoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.