fbpx

Faceți cunoștință cu cel mai sigur scaun al nostru cu spatele la sensul de mers, de la 6 luni până la 7 ani!

Ți-ar plăcea să poți transporta copilul în continuare cu spatele la sensul de mers, dar îți faci griji că nu ar avea astfel suficient spațiu să-și extindă picioarele? BeSafe are o soluție pentru tine: NOUL scaun Besafe Stretch. Unic deocamdată, modelul Stretch este cel mai sigur scaun fabricat de noi până acum, în care micul pasager poate fi transportat cu spatele la sensul de mers până la vârsta de 7 ani, fără să renunți la confort.

Ca în cazul tuturor scaunelor auto BeSafe, la crearea modelului Stretch s-a ținut cont în primul rând de siguranța oferită copilului tău, ceea ce explică multitudinea de caracteristici funcționale. De asemenea, are avantajul de a se monta ușor, potrivindu-se în orice tip de mașină și banchetă.

Cele 5 caracteristici cheie ale modelului Stretch

 1. Cu spatele la sensul de mers, mult și bine! – Cu un spațiu pentru picioare nemaipomenit, de până la 26 de cm și fără riscul de a depăși greutatea maximă admisă de 36 de kg, acest scaun îți permite  să-l transporți pe cel mic cu spatele la sensul de mers pentru mai mult timp.  Scaunul poate fi folosit de la vârsta de 6 luni (61 de cm) până la 7 ani (125 cm).
 2. Siguranță maximă – modelul Stretch dispune de o carcasă exoframe nouă și inovatoare. Structura care se fixează cu ajutorul centurilor de siguranță ale autovehiculului este prevăzută suplimentar și cu un punct de prindere în podea, pentru a absorbi șocul în eventualitatea unei coliziuni frontale. Datorită materialului rigid din care este fabricat, scaunul auto absoarbe forța generată la momentul impactului, menținând copilul într-o poziție stabilă. Astfel, copiii pot călători în condiții de până la 5 ori mai sigure.
 3. Instalare ușoară și flexibilă – Scaunul se montează cu ajutorul centurilor de siguranță ale autovehiculului, fără sistem ISOfix, în orice poziție din mașină, chiar și pe scaunul pasagerului din față sau pe bancheta din spate pe mijloc, permițând o flexibilitate  maximă. Punctele de prindere în podea, alături de sistemul de închidere și mecanismul de tensionare permit o instalare intuitivă și rezistentă. Noul scaun BeSafe Stretch se numără printre  scaunele auto care se montează cu cea mai mare ușurință, dintre cele disponibile pe piață.
 4. Confort personalizat – Cu 5 poziții de înclinare, o tetieră reglabilă în 10 pași și un spațiu generos pentru piciorușele în creștere, confortul oferit de acest scaun este excepțional. Datorită ghidajelor Magnetic Belt AssistantsTM, așezarea și scoaterea copilului din scaun sunt floare la ureche. Iar pernele reductoare Two-Fit cushionsTM care permit ajustarea personalizată de la cea mai fragedă vârstă fac ca acest scaun să crească într-adevăr odată cu copilul tău.
 5. Scaunul căruia îi pasă de viitor – Utilizând materiale durabile și făcând posibilă înlocuirea mult mai ușoară a componentelor, BeSafe a reușit să extindă durata de viață a scaunelor sale până la aproximativ 15 ani. A rezultat astfel un scaun sustenabil care are grijă nu doar de copilul tău, ci și de viitorul acestuia.

scaun auto copii 7 ani  scaun auto besafe stretch  scaun auto rear facing 6 luni 7 ani

Okke van Mourik, directorul Departamentului de Cercetare și Dezvoltare  din cadrul companiei BeSafe:

”La BeSafe, suntem devotați realizări celor mai sigure scaune posibile pentru copii de toate vârstele, și ne mândrim cu soluțiile noastre inovatoare și cu designul modern al produselor.

Ca brand, recomandăm ca toți copiii să rămână în poziția cu spatele la sensul de mers când călătoresc cu mașina, pentru cât mai mult timp posibil, din diverse motive. În multe țări europene, vârsta limită pentru transportul cu spatele la sensul de mers este de 15 luni, dar noi recomandăm  să transportați copilul în această poziție pentru o vreme mai îndelungată.

În primul rând, șezutul cu spatele la sensul de mers reduce considerabil impactul în zona gâtului în eventualitatea unei coliziuni frontale sau laterale.  În eventualitatea unei coliziuni, scaunul montat cu spatele către sensul de mers învăluie copilul asemeni unei carapace protectoare, oferind o susținere completă  a coloanei și a gâtului. În schimb, un copil așezat într-un scaun cu fața către sensul de mers are capul mult mai expus în cazul unui impact, din cauza forțelor care acționează împingându-l în față și acesta se poate izbi de interiorul autovehiculului.

În al doilea rând, prin intermediul oglinzilor retrovizoare, adulții de pe scaunele din față își pot supraveghea copilul. Acest lucru nu se poate spune în cazul scaunelor montate cu fața la sensul de mers.

Am conceput noul scaun BeSafe Stretch astfel încât să fie spațios, atât în interiorul scaunului cât și în zona picioarelor, oferind susținere copilului pe măsură ce acesta crește, la cel mai înalt confort.  Iar în ceea ce privește un posibil scenariu de accident, carcasa protectoare Stretch este exact ce dorești să ai în jurul copilului tău.”


scaun auto besafe stretch rear facing

Informații tehnice

 • Înălțime: 61-125 cm
 • Greutate maximă: 36 kg
 • Vârsta: de la aprox. 6 luni până la 7 ani*
 • Instalare: centura de siguranță a autovehiculului cu prindere în 3 puncte
 • Direcția: cu spatele la sensul de mers
 • Aprobat: UN R129 (autovehicul special)
 • Greutatea scaunului: 11kg
 • Caracteristici: Dynamic Force AbsorberTM
 • Protecție suplimentară la impact lateral SIP+
 • Ghidaje magnetic pentru centuri Magnetic Belt AssistantsTM
 • Perne reductoare Two-Fit cushionsTM

 *Vă rugăm să aveți în vedere că intervalul de vârstă are doar caracter orientativ, calculat în baza unor valori medii și nu limitează sau garantează durata de utilizare al acestuia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter!

Află noutățile și informațiile esențiale despre scaune auto copii BeSafe.