Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Opiniile experţilor

Știri - 2019-12-08

Inggard Lereim, Profesor, Doctor în Medicină, ne împărtăşeşte experienţa şi rezultatele cercetărilor sale.

În comparaţie cu un adult, greutatea capului unui copil este de patru ori mai mare în raport cu restul corpului. Gâtul unui bebeluş nu este suficient dezvoltat pentru a-i susţine gâtul. Prin urmare un copilaş are nevoie de sprijin suplimentar şi de protecţie în regiunea capului şi gâtului.

Într-o coliziune, centura de siguranţă care trece peste abdomen, poate provoca leziuni grave la ficat, rinichi şi splină. Centura trebuie să fie proiectată astfel încât să treacă peste zona şoldului sau să alcătuiscă formă de Y cu o parte care vine între picioarele copilului.

La impactul lateral riscul leziunilor este proporţional mai mare decât în coliziunile din faţă sau din spate. În prezent, scaunele auto sunt proiectate cu o bună protecţie laterală şi sunt testate în situaţii de impact cu cerinţe mai stricte decât cele pentru omologare ECE. Modelele noi, de scaune pentru copii sunt proiectate pentru a rezista la coliziuni fiind ranforsate cu metal.

Călătoria cu maşina poate fi periculoasă, însă din motive practice este necesară. De aceea este important să oferim copiilor noştrii cea mai bună protecţie posibilă. Ar trebui să fie o cerinţă standard ca până la vârsta de patru ani, copii să călătorească în scaune special create pentru utlizarea cu spatele la sensul de mers. Motivul este simplu: Un scaun montat cu faţa la sensul de mers sporeşte siguranţa cu 50% în timp ce într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers siguranţa este de 90-95%! În calitate de părinţi suntem responsabili de siguranţa copilului nostru. Trebuie să îl protejăm cât mai bine şi să ne asigurăm ca toţi pasagerii din maşină să fie asiguraţi în mod corespunzător.

Leif Agnar Ellevset - Trygg Trafikk ("Trafic Safe")

Credeţi că siguranţa copilului Dvs. valorează mai mult decât trei sau patru rezervoare de petrol ? Cu siguranţă. Desigur, credeţi că toţi pasagerii din maşină trebuie să fie asiguraţi în mod corespunzător.

Siguranţa copilului costă puţin dar înseamnă mult. Leziunile în trafic sunt de multe ori ireversibile, dar de cele mai multe ori pot fi prevenite utilizând sistemul de siguranţă. Gândiţi-vă înainte de a vă aşeza în maşină – este alegerea şi responsabilitatea Dvs. !

Preţul nu este o scuză în ceea ce priveşte siguranţa copilului Dvs. în maşină. Aveţi la dispoziţie o gamă variată de scaune auto. Informaţii cu privire la produsele care îndeplinesc cerinţele şi standardele europene vă ajuta sa luaţi decizia corectă.

Thomas Turbel

În Suedia de 25 ani autorităţile militatează pentru utilizarea scaunului auto pt. copii poziţionat invers sensului de mers. Motivul este evitarea leziunilor în zona capului şi a gâtului. La vârsta de nouă luni capul bebeluşului reprezintă 25 % din greutatea totală a corpului, în timp ce la un adult capul reprezină 6 % din greutatea corpului. La un impact, gâtul copilului este expus la o presiune proporţional mai mare. Într-un scaun poziţionat cu spatele la sensul de mers, forţa impactului este distribuită asupra capului, zonei cervicale şi pe spatele copilului. În Suedia sunt folosite peste un milion de scaune auto pentru copii, poziţionate cu spatele la sensul de mers, şi nu s-a înregistrat nici un caz în care copilul fiind aşezat în scaun poziţionat invers să fie rănit grav în cazul impactului frontal. Cercetările arată că scaunele poziţionate invers sensului de mers reduc riscul leziunilor serioase cu 92%, în timp ce scaunele poziţionate cu faţa la sensul de mers reduc riscul leziunilor cu 60%. În ultimii ani şi în restul Europei s-a conştientizat acest lucru.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data