Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Concepții greșite despre scaunele orientate cu spatele la direcția de mers

Știri - 2019-11-13

BeSafe produce și promovează scaunele auto orientate cu spatele la direcția de mers de mai bine de 25 de ani, însă încă există numeroase “mituri“ sau concepții greșite despre călătoria cu spatele la direcția de mers după vârsta de 15 luni. În acest articol am adunat cele mai comune “mituri“ și vă ajutăm cu răspunsuri.

Image 28


"Copilul meu are picioare atât de lungi, încât o sa stea inconfortabil"

Ați văzut că cei mici își pot ține picioarele în orice poziție ciudată atunci când se joacă? Copii sunt mult mai flexibili decât noi, adulții, și din această cauză nu sunt deranjați de faptul că stau cu picioarele îndoite sau încrucișate. Ei chiar preferă acest lucru. Adesea noi, părinții credem că este incomod, doar pentru că pentru noi ca și adulți este inconfortabil.

Sfat: În cazul în care copilul se plânge de spațiul pentru picioare, vă recomandăm să faceți pauze frecvente în timpul călătoriilor lungi, astfel încât să își poată întinde picioarele și să scape de ceva energie în același timp.

"Avem două mașini și nu ne putem permite să cumpărăm două scaune auto scumpe"

Noul concept BeSafe – iZi Modular - vă permite să utilizați același scaun auto în mai multe mașini. Trebuie doar să cumpărați o bază ISOfix suplimentară, care să se instaleze în a doua mașină și se poate schimba/muta cu ușurință același scaun auto între mașini, în cel mai scurt timp.

"Parcurgem distanțe mici cu mașina, așa că nu cred că este necesar... "

Din nefericire, distanțele scurte nu înseamnă neapărat un risc mai mic de a avea un accident de mașină, deoarece cele mai multe accidente au loc în oraș. Chiar și la o viteză de 30 km/h, scaunul auto și copilul sunt supuși la forțe extrem de mari. În cazul în care copilul călătorește într-un scaun orientat cu fața la direcția de mers, aceste forțe afectează în principal zona capului și a gâtului, copilașul fiind împins din scaun. Un scaun orientat cu spatele la direcția de mers absoarbe majoritatea forțelor, copilul fiind împins în sistemul de protecție.

“Mașina este prea mică pentru un scaun orientat cu spatele la direcția de mers“

În această imagine puteți vedea una dintre cele mai mici mașini din lume – mașina Smart. Chiar și în această mașină există spațiu pentru picioarele micuțului, chiar dacă este instalat cel mai voluminos scaun, BeSafe iZi Plus.

"Copilul nu mă va putea vedea, s-ar simți inconfortabil"

Accesoriile inteligente, cum ar fi oglinda pentru copii, permite ca cel mic să vă vadă și totodată și dumneavoastră pe el în timpul întregii călătorii. Puteți să fiți cu ochii pe micul pasager ca să vă asigurați că stă confortabil și este fericit.

"Pantofii copilului meu o să atingă spătarul banchetei și o să se murdărească"/"Nu vreau ca brațul frontal de sprijin să lase urme pe spătarul banchetei"

Folosind o protecție pentru banchetă puteți rezolva ambele probleme: protejați bancheta de orice murdărie și o protejați cu un strat moale care împiedică urmele/zgârieturile.

"Copilul meu nu ar avea vizibilitate într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers și s-ar plictisi"

Copiii așezați într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers văd de obicei mult mai mult decât ne așteptăm. Poziția înaltă a scaunului orientat cu spatele la direcția de mers permite acestora să vadă atât prin geamurile laterale cât și prin lunetă, în același timp. Înlăturarea tetierelor le oferă o vizibilitate și mai bună.

"Copilul meu se va plânge într-un scaun orientat cu spatele la direcția de mers, deoarece mulți alți copii călătoresc în scaune orientate cu fața la direcția de mers"

Când se face trecerea de la scoică la un scaun auto din grupa următoare, copilul nu poate face diferența între un scaun auto orientat cu spatele și unul orientat la direcția de mers. Din discuțiile cu părinții am aflat că majoritatea copiilor înțeleg de ce sunt așezați într-un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers atunci când adulții le explică în mod adecvat. Siguranța ar trebui să fie mereu prima și vă încurajăm să explicați acest lucru și celor mici.

"Înțeleg că un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers este de 5 ori mai sigur în cazul unui impact frontal, dar în cazul impactului din spate? "

Pe lângă faptul că accidentele din spate sunt mult mai rare din punct de vedere statistic decât accidentele frontale, există și câteva aspecte care trebuie luate în considerare. Când se călătorește cu spatele la direcția de mers, copilul se află mai departe de punctul de impact în cazul unui accident din spate. În plus, forțele sunt semnificativ mai mici atunci când are loc un accident din spate, deoarece ambele vehicule se mișcă în aceeași direcție, și în acest fel forțele se împart pe ambele mașini în mod egal. În schimb, într-un impact frontal, ambele vehicule se opresc de la viteza lor la zero într-o clipă.

”Copilului meu nu îi va fi rău dacă călătorește într-un scaun poziționat cu spatele la direcția de mers?"

Răul de mașină este cauzat atunci când simțul echilibrului percepe o diferență între mișcarea percepută de ochi și corpul nemișcat. Unii sunt mult mai sensibili decât alții. De cele mai multe ori adulții care circulă cu spatele la direcția de mers (în tren sau autobuz) sunt în general mai sensibili la răul de mișcare (stând cu spatele la direcția de mers, răul de mișcare se accentuează).

Simțul echilibrului nu este pe deplin dezvoltat la copii în primii ani de viață, așa că răul de mașină apare în mod obișnuit în jurul vârstei de 4-6 ani, sau chiar deloc.

Sunt și alte motive pentru care copiilor li se poate face rău în mașină. Adesea este legat și de unghiul/poziția în care stau cei mici, ce au mâncat înainte de plecare sau uneori și de mirosul din interiorul mașinii. Pentru unii copii posibilitatea de a vedea mai multe lucruri prin intermediul geamurilor/lunetei atunci când trec de la o scoică auto la următorul scaun poate produce o încărcare senzorială, deoarece obiectele pe care ei le văd prin geamurile mașinii se mișcă foarte repede. Acoperirea ferestrelor laterale cu un material fin pentru o perioadă scurtă de timp, poate ajuta copii să se obișnuiască treptat cu noii stimuli.

"Mașina noastră este prea mică pentru un scaun mare orientat cu spatele la direcția de mers"

Multe scaune auto pentru copii, orientate cu spatele la direcția de mers pot fi instalate cu posibilitatea reglării spațiului pentru picioare, astfel încât să permită o instalare cât mai compactă. Astfel, un scaun auto RF nu ocupă mai mult spațiu decât ocupă un scaun orientat cu fața la direcția de mers, întrucât un scaun orientat cu fața la direcția de mers ar trebui să aibă, de asemenea, un spațiu de 55 cm între nasul copilului și scaunul din față. Această distanță este recomandată pentru deplasările într-un scaun auto orientat cu fața la direcția de mers, în acest fel fiind asigurat faptul că micul pasager nu se va lovi de scaunul din față în cazul unui accident.

În pozele următoare puteți vedea câteva exemple de scaune auto orientate cu spatele la direcția de mers instalate în unele dintre cele mai mici mașini aflate pe piață, cum ar fi VW Polo, Audi A1, VW Up sau Skoda Citigo.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data