Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Cum se comportă scaunele auto BeSafe în testele de impact?

Știri - 2019-11-13

În ultimele săptămâni am primit o mulțime de mesaje despre performanțele ADAC și Testul PLUS ale scaunelor auto pentru copii BeSafe.

În acest articol am adunat rezultatele testelor pentru scaunele auto BeSafe (grupa 0+ / 1 / 2) și o să vă explicăm diferența dintre testul German ADAC și testul Suedez PLUS.

Modelul iZi Kid X2 i-Size a fost desemnat câștigător al categoriei sale (aprox. 1-4 ani) de către ADAC și a obținut rezultatul de siguranță de 1,1 – cel mai bun scor de siguranță din categoria sa înregistrat vreodată de ADAC/Stiftung Warentest. În plus, a trecut testul suedez (testul PLUS), ceea ce îl face unul dintre cele mai sigure scaune de pe piață. Modelul iZi Kid X2 i-Size a fost de asemenea premiat cu “Best Buy” de către organizația britanică a consumatorilor Which?. Una dintre caracteristicile sale unice de siguranță este inovația SIP+ - Protecție Suplimentară pentru Impactul lateral.

Modelul iZi Combi X4 ISOfix nu a fost ales încă de către ADAC pentru a fi testat, dar în esență este acelasi scaun auto ca modelul iZi Kid X2 i-Size atunci când este montat cu spatele la direcția de mers. Singura diferență dintre cele două scaune este faptul că iZi Combi X4 ISOfix poate fi montat și cu fața la direcția de mers. Din octombrie 2016, iZi Combi X4 ISOfix vine la pachet și cu SIP+. Vă asigurăm că iZi Combi X4 ISOfix oferă același nivel de siguranță ca iZi Kid X2 i-Size atunci când este instalat cu spatele la direcția de mers!

Care este diferența dintre aceste două scaune? Montate cu spatele la sensul de mers ambele scaune sunt identice; modelul iZi Modular i-Size include și posibilitatea de a fi montat cu fața la direcția de mers. Modelul iZi Modular RF i-Size a fost conceput special pentru piața suedeză, unde călătoria copiilor sub 4 ani cu fața la direcția de mers nu este văzută ca o opțiune, iar versiunea RF poate fi instalată numai cu spatele la direcția de mers. Ambele scaune dispun de protecția suplimentară la impactul lateral SIP+.

Care sunt rezultatele testelor ADAC? Instituțiile germane ADAC / Stiftung Warentest au testat doar modelul iZi Modular i-Size "versiunea combinată", deoarece acest model este disponibil pe piața germană. Versiunea RF (pentru piața suedeză) nu a fost aleasă încă de ADAC pentru a fi testată. Modelul iZi Modular i-Size a obținut un scor de siguranță foarte bun, respectiv 1,8. Este un scor foarte bun pentru un scaun combinat, deoarece și rezultatul testului de impact cu fața la direcția de mers influențează scorul final de siguranță.

Care sunt rezultatele testului Plus? La testul Plus este luat în considerare "cel mai slab rezultat", care la scaunele combinate este instalarea cu fața la direcția de mers. Din această cauză doar iZi Modular RF i-Size poate trece testul Plus. Cu toate acestea, iZi Modular i-Size este la fel de sigur ca iZi Modular RF i-Size atunci când este montat cu spatele la direcția de mers.

Modelul iZi Plus nu a fost ales pentru testare de ADAC/Stiftung Warentest de când a fost lansat în 2013. Cu toate acestea, este testat și aprobat de testul suedez PLUS și este unul dintre cele mai populare scaune de pe piața scandinavă privind siguranța. În 2015, iZi Plus a fost premiat cu “Best in Test” de către cea mai mare firmă de asigurare din Suedia "Folksam". Pentru îmbunătățirea performanțelor la impactul lateral "SIP +" este disponibil ca accesoriu opțional.

Ce este ADAC și cum pot evalua rezultatul testelor?

Testele scaunelor auto pentru copii sunt efectuate de către Institutul Internațional de Cercetare și Testare (ICRT), în colaborare cu ADAC (Automobil Clubul German). Testele ADAC de impact sunt mai dure decât criteriile omologării în Europa (ECE R44). Coliziunea frontală și cea laterală reprezintă cele mai importante elemente ale acestor teste. Cu toate acestea, construcția scaunului este, de asemenea un factor cheie. Din 2011, un accent mai mare a fost pus pe confortul copiilor. Se evaluează poziția de șezut și spațiul pe care îl ocupă scaunul auto în mașină.

Din această cauză este important să ne amintim diferitele criterii de evaluare atunci când privim rezultatele ADAC. Scorul de siguranță reprezintă "numai" 50% din scorul final, în timp ce aspectele de utilizare reprezintă 40%, iar spațiul ocupat de scaunul auto reprezintă10%. Aspecte precum "scaun greu" sau "vizibilitate limitată pentru copil" conduc la o scădere a scorului pe care îl poate obține un scaun auto pentru copii. Rezultatul testului chimic nu are nici o influență asupra scorului general final decât dacă se depășește un anumit prag.

ADAC decide care scaune auto pentru copii vor fi testate și le achiziționează direct de pe piața germană. Producătorii nu au nici o influență asupra faptului dacă scaunele lor fac parte din teste sau nu. Testele ADAC sunt efectuate de două ori pe an: în primăvară și în toamnă. În mod normal, scaunele auto care au fost lansate de la testul precedent sunt incluse în ultimul test.

Care este diferența între ADAC și Stiftung Warentest?

Stiftung Warentest este Consiliul Consumatorilor din Germania. Administrează și efectuează teste in numele Organizației Internaționale de Cercetare și Testare a Consumatorilor, ICRT. Stiftung Warentest își desfășoară propriile teste în colaborare cu ADAC.

Ce este testul Plus și cum pot evalua rezultatul testelor?

Testul Plus este realizat de Institutul de Testare Suedez VTI și este un test opțional pe care producătorii de scaune auto pot alege să îl testeze. Un scaun auto pentru copii aprobat conform testului Plus a trecut cel mai dur test de impact și obține un logo suplimentar ca și dovadă.

Toate testele pentru scaunele auto - cu excepția testului Plus - se concentrează asupra tensiunii pieptului manechinului, nu pe zona cervicală, care arată adevărații factori de risc. Testul Plus măsoară doar tensiunea pe gâtul manechinului, iar cerințele de tensionare maximă sunt cele mai exigente.

Testul Plus are cerințe atât de stricte, încât un scaun auto pentru copii orientat cu fața la direcția de mers nu ar trece acest test. Acest test este gândit pentru siguranța maximă a copiilor, penru ca nici un copil care folosește un scaun auto aprobat de testul Plus să nu sufere leziuni grave în cazul unui accident.

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data