Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

De ce contează protecția împotriva impactului lateral – copilul de 12 săptămâni supraviețuiește accidentului lateral doar cu o zgârietură

Știri - 2019-11-13

Protecția împotriva impactului lateral în scaunele de mașină pentru copii poate salva vieți. Impactul lateral este a doua cea mai întâlnită sursă de răniri grave pentru copii în autovehicule.

Mama germană Laura și fiica ei de 12 săptămâni au fost implicate într-un accident teribil când un camion s-a ciocnit de ei, dar copilul ei a scăpat cu numai o zgârietură. "Sunt recunoscătoare pentru viața noastră" spune Laura. Este un scenariu pe care cei mai mulți nu-l putem imagina în traficul normal din oraș: Laura conducea de-a lungul unui drum principal un Volkswagen Sharan, cu o viteză maximă de 50 km/h, la mai puțin de 500 de metri de casă, când se apropia de o intersecție. Cu colțul ochiului vede un camion care se deplasa prea repede, ratând indicatorul STOP. Laura nu a avut nici o șansă să reacționeze și camionul a lovit mașina, exact în partea pasagerului. Ea și-a pierdut cunoștința în momentul impactului, iar când s-a trezit, totul a fost încețosat datorită faptului că toate airbagurile mașinii s-au declanșat în momentul impactului. Mașina ei probabil s-a învârtit, din moment ce după impact era poziționată în direcția opusă. Potrivit martorilor, mașina ei s-a răsturnat de două ori.


Image 26

Protecția laterală deformată + sticlă spartă peste tot

Când s-a trezit, primul lucru la care s-a gândit Laura a fost fiica ei, Emma, de 12 saptamani. Când a ajuns în partea din spate a pasagerului, nu a realizat în acel moment că ușa din spate a fost pur și simplu smulsă în urma impactului, singura ei grijă era să știe dacă copilul ei este în regulă. Protecția laterată adițională (SIP+) a scaunului pentru copii era deformată și scaunul a avut o ușoară îndoire pe partea laterală. Emma era acoperită de sticla spartă și bărbia îi sângera de la o zgârietură provocată de sticlă, dar Laura știa instinctiv că se descurcă bine. Ușurată, Laura i-a acordat Emmei primul ajutor, după care s-a prăbușit.

"Cred că inima mea trebuia să știe că ea este bine înainte de a permite corpului meu să se prăbușească".

Gravitatea impactului devine vizibilă în lista lungă de leziuni suferite de Laura, printre altele un CCI de gradul 1, lovituri grave, o claviculă ruptă, PTSD, pierderea auzului în proportie de 80% la o ureche și 20% la cealaltă ureche. Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, tot ceea ce contează pentru Laura este că fiica ei este bine. "Sunt recunoscătoare pentru viața noastră", spune Laura.

Cum funcționează protecția laterală a scaunului de mașini pentru bebeluși?

Fiica ei, Emma, a fost așezată într-un scaun auto BeSafe iZi Go Modular i-Size cu baza iZi Modular i-Size, atunci când a avut loc accidentul. Acest scaun pentru bebeluși este dotat cu 3 straturi de protecție la impactul lateral: inserțiile de pernă, spuma moale și protecție suplimentară la impactul lateral (SIP+) creeaza o zonă tampon și sunt fabricate din materiale ce absorb șocurile. Deși au trecut testele grele aprobate de UN r 129 (i-Size) fără SIP+, această protecție suplimentară la impactul lateral absoarbe suplimentar forțele în cazul unui impact lateral cu până la 20%. Într-un impact, sistemul SIP + funcționează ca o zonă de deformare a mașinii și absoarbe impactul prin deformare.

Vă rugăm să rețineți că imaginile accidentului prezentate în acest articol sunt furnizate de Laura și au fost făcute după ce mașina a fost inspectată și a fost mutată departe de locul accidentului.

Scaunul auto pentru copii a fost scos din mașină, iar Emma a fost înmânată personalului medical pentru a i se acorda primul ajutor.

Sursa: Postarea Laurei pe Facebook în germană despre mersul cu spatele la direcția de mers pe grupul "Reboard - Unsere Kinder fahren rückwärts"; Mesaje personale către Laura după ce noi la BeSafe am auzit povestea ei; un interviu acordat de Laura pe un blog-mamă după postarea ei pe Facebook a primit o mare atenție: https://dierabenmutti.de/2017/09/04/mama-laura-berichtet-ohne-reboarder-waere-mein-baby-tot/ .


Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data