Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Când trecem la scaunul auto din grupa următoare?

Știri - 2019-12-05

Cea mai frecventă întrebare pe care am primit-o este: “Când este momentul potrivit pentru copilul meu să treacă la următorul scaun auto?“

Diferitele reglementări axate pe greutate, înălțime și vârsta pot fi confuze. Prin urmare, am realizat o imagine de ansamblu a momentului în care trebuie să schimbați scaunul auto pentru copilul dumneavoastră.

Momentul schimbării scaunului auto este o decizie importantă, deoarece este important ca sistemul de protecție să i se potrivească copilului dumneavoastră la orice vârstă.

Clasificăm cele trei grupe diferite ale scaunelor auto din viața unui copil, astfel:

 • Scoică (grupa 0+)
 • Scaun auto pentru copil mic (grupa 0+/1/2)
 • Scaun auto pentru copii (grupa 2/3)

Scaunul auto pentru cei mai mici


Image 56

Scoica este sistemul de siguranță pe care micuțul îl va folosi de la naștere până la aprox. 12 luni, plus-minus câteva luni in funcție de înăltțme. Scoica se instalează NUMAI cu spatele la direcția de mers. Poate fi instalată fie cu centura de siguranță sau cu o bază ISOfix suplimentară, ambele variante fiind la fel de sigure atunci când sunt montate corect.

Când se face cel mai devreme trecerea de la o scoică la un scaun pentru copii mici?

Vă recomandăm să folosiți scoica cât de mult posibil, ca atare vă oferă flexibilitate și oferă bebelușului o protecție laterală grozavă. Cu toate acestea, puteți să luați în considerare schimbarea scaunului pentru copii mai devreme. În acest caz, vă recomandăm să schimbați scaunul doar în momentul în care copilul dumneavoastră stă în șezut. Scaunele pentru copii mici din grupa 0+/1/2 oferă o poziție mai verticală și stabilitate mai mică pentru un copilaș mic.

În funcție de scaunul auto ales, asigurați-vă că cel mic atinge cerințele minime pentru acel scaun. Pe baza reglementărilor, aceasta poate fi greutatea sau înălțimea minimă.

Când se face cel mai târziu trecerea de la o scoică la un scaun pentru copii mici?

Pasul 1: Verificați limita de greutate/înălțime a scoicii

Dacă scoica este aprobată conform ECE R44-04, aceasta are o greutate maximă pe baza aprobării sale, greutate maximă care nu trebuie depășită. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să folosiți scoica auto până ajungeți la această greutate maximă. Adesea copii depășesc scaunul în înălțime înainte de a ajunge la greutate. Pentru acest lucru, verificați pasul 2.

Dacă scoica este aprobată conform UN R129 (i-Size), aceasta are o înălțime maximă pe baza aprobării sale, înălțime maximă care nu trebuie depășită. În cele mai multe cazuri, înălțimea maximă marchează sfârșitul perioadei în care puteți utiliza scoica auto, dar vă recomandăm să verificați și pasul 2.

Pasul 2: Verificați centurile de umăr și distanța până la partea superioară a scoicii auto

În momentul în care creștetul capului copilului atinge partea superioară a scoicii, este timpul să treceți la un scaun auto pentru copii mici. În mod normal, ar trebui să căutați scaune auto din grupa 0+/1/2 înainte ca micuțul să atingă această înălțime maximă.

În plus, verificați modul în care centurile de siguranță stau pe umerii copilului și ceea ce este precizat în manualul de utilizare legat de acest lucru. Majoritatea producătorilor spun că centurile de siguranță nu ar trebui să vină de sub umerii copilului. Așadar, dacă centurile de umăr nu mai vin direct pe umeri, când aveți tetiera în cea mai înaltă poziției, atunci este timpul să schimbați scoica cu un scaun din grupa următoare.


Scaune auto pentru copii mici ( grupa 0+/1/2)


Image 6


Scaunul auto din grupa 0+/1/2 este al doilea sistem de siguranță pentru copilul dumneavoastră. Poate fi folosit de la aprox. 6 luni până la aprox. 4 ani, în funcție de înălțimea și greutatea copilului. Conform regulamentului UN R129 (i-Size), copiii trebuie să călătorească cu spatele la direcția de mers cel puțin până la 15 luni, dar noi vă recomandăm să țineți copilașul cu spatele la direcția de mers cât mai mult posibil, dacă se poate chiar până la vârsta de 4 ani. Unele scaune auto din această grupă de vârstă pot fi folosite în ambele variante, atât cu spatele la direcția de mers, cât și cu fața la direcția de mers.

Când se face cel mai devreme trecerea de la un scaun auto din grupa 0+/1/2 la un scaun auto cu spătar?

Sfatul nostru este să țineți copilul cât mai mult posibil cu spatele la direcția de mers, dacă este posibil până la vârsta de 4 ani. Prin urmare, vă recomandăm să faceți trecerea la un scaun auto cu spătar doar în momentul în care sunt respectate cele 3 condiții de mai jos:

 1. Copilul are cel puțin 4 ani
 2. Copilașul a atins cerința minimă a scaunului (15 kg atunci când este un scaun aprobat de ECE R44 sau 100 de cm atunci când este un scaun aprobat de UN R129) – acest lucru este obligatoriu din punct de vedere legal prin reglementări
 3. Cel mic are maturitatea mentală de a rămâne liniștit într-un scaun auto cu spătar. Dacă se apleacă de multe ori în față, copilul dumneavoastră se află în afara ariei de protecție a scaunului, așa că scaunul nu va proteja copilul așa cum este menit să facă.

Când se face cel mai târziu trecerea de la un scaun auto din grupa 0+/1/2 la un scaun auto cu spătar?

Pasul 1: Verificați limita de greutate/înălțime a scaunului auto

Dacă scaunul auto din grupa 0+/1/2 este aprobat de UN R129, trebuie să încetați utilizarea scaunului auto odată ce înălțimea maximă este atinsă conform aprobării. În plus, scaunele auto instalate prin ISOfix aprobate de UN R129 au o limită a greutății pe care o găsiți pe etichetele scaunelor sau în manualele de utilizare. Este timpul să treceți la următorul scaun auto dacă copilul dumneavoastră a atins una dintre cele două limite.

Dacă scaunul auto din grupa 0+/1/2 este aprobat de ECE R44-04, scaunul acceptă o greutate maximă pe care o găsiți pe etichetele scaunelor sau în manualele de utilizare. Odată ce copilul a atins această greutate, este timpul să schimbați scaunul. Cu toate acestea, practic s-ar putea ca nu întotdeauna să puteți utiliza scaunul până la greutatea maximă, deoarece copilul dumneavoastră poate să nu mai încapă în scaun din cauza înălțimii. Verificați pasul 2 pentru acest lucru!

Pasul 2: Verificați centurile de umăr și nivelul urechilor la tetieră

Când vârful urechilor copilului ajunge la cel mai înalt punct al tetierei, este timpul să treceți la următorul scaun auto.

În plus, verificați cum sunt poziționate centurile de siguranță pe umerii copilului și ce este precizat în manualul de utilizare despre acest lucru. Majoritatea producătorilor spun că centurile de siguranță nu ar trebui să vină de sub umerii copilului. Așadar, dacă tetiera este în cea mai inaltă poziție și centurile de siguranță nu mai vin direct pe umeri, este timpul să schimbați scaunul.


Scaun auto pentru copii mai mari


Image 24

Scaun auto pentru copii cu spătar

Acest sistem de siguranță poate fi folosit pentru cea mai lungă perioadă de timp – de la aprox. 4 ani până la 12 ani. Folosind un scaun auto cu spătar și tetieră, nu doar un simplu înălțător, copilul dumneavoastră este protejat împotriva impactului lateral pe întreaga perioadă de utilizare. Recomandăm să utilizați un scaun auto cu spătar cât mai mult posibil, chiar dacă nu o impune legislația rutieră, pentru a oferi celui mic cea mai bună protecție.

Când trebuie să renunțați la scaunul auto cu spătar?

Pasul 1: Verificați limitarea greutății/înălțimii scaunului auto

Dacă scaunul dumneavoastră este aprobat de ECE R44-04, scaunul auto cu spătar nu mai trebuie folosit dacă copilul a atins greutatea maximă permisă, care este de 36 de kg conform reglementărilor.

Dacă scaunul dumneavoastră este aprobat de UN R129 (i-Size), scaunul auto cu spătar nu mai trebuie folosit dacă copilul dumneavoastră a atins înălțimea maximă, care este 150 de cm conform reglementărilor.

Pasul 2: Verificați legislația rutieră

Fiecare țară în parte are legislația proprie care specifică până când trebuie folosit un scaun auto pentru copii.

Regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice

Articolul 97 (1) Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță pentru conducător și pasageri, denumite în continuare sisteme de siguranță, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

(1^2) Copiii cu o înălțime de peste 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau feței, ori daca sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii instalat în autovehicul.

Pasul 3: Verificați cum stă copilul în mașină fără un scaun auto cu spătar

În plus, față de punctul 1 și 2, puteți parcurge cei 5 pași de mai jos să vedeți dacă copilul este pregătit să stea în mașină fără a folosi un sistem de siguranță. Dacă unul dintre cei 5 pași nu este atins încă, copilul dumneavoastră ar trebui sa fie așezat într-un scaun auto cu spătar:

 1. Poate sta sprijinit cu spatele de banchetă?
 2. În timp ce face acest lucru, genunchii sunt îndoiți pe marginea banchetei?
 3. Centura transversală se situează în zona pelvisului și nu în zona abdomenului?
 4. Centura de siguranță stă bine pe umăr și nu este prea aproape de gât sau nu alunecă de pe umăr?
 5. Copilul dumneavoastră înțelege și reușește să stea în mod corespunzător pe banchetă, fără a se răsuci sau a se apleca în față?


Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data