Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Un nou studiu arată că nivelul de siguranță al copiilor în mașină nu este suficient

Știri - 2019-12-24

Noile statistici provin din Suedia și arată că, copiii, mai ales copii mici, călătoresc în condiții uneori chiar periculoase. Sondajul a fost comandat de BeSafe Suedia împreună cu marca auto Volkswagen și compania de asigurări IF.

Copiii mici călătoresc în condiții nesigure

Noile statistici provin din Suedia și arată că, mai ales copii mici călătoresc în condiții uneori chiar periculoase. Sondajul a fost comandat de BeSafe Suedia împreună cu marca auto Volkswagen și compania de asigurări IF.

Mai presus de toate, chiar copiii mici sunt cei care călătoresc în condiții lipsite de siguranță. Acest lucru arată un studiu amplu de observație realizat de Organizația Suedeză de Siguranță a Traficului NTF, în numele BeSafe Suedia, împreună cu producătorul auto Volkswagen și compania de asigurări IF. În total, 3.678 de copii au participat la acest studiu.

Scopul studiului a fost de a verifica cum sunt urmate în realitate recomandările suedeze pentru copiii aflați în trafic. Rezultatele pot fi comparate cu studiul „Călătoria copiilor cu mașina” pe care NTF a realizat-o in 2010 în același scop.

Conform recomandărilor suedeze, un copil ar trebui să folosească un scaun auto orientat cu spatele către sensul de mers până la cel puțin patru ani. Capul unui copil este disproporțional mai mare în raport cu greutatea corporală, iar mușchii gâtului nu sunt pe deplin dezvoltați. Testele de impact frontal arată că impactul pe zona cervicală a copilului este de cinci ori mai mare atunci când copilul este orientat cu fața către sensul de mers (FF), în comparație cu călătoria cu spatele către sensul de mers (RF).

Studiul arată rezultate îngrijorătoare

„Privind copiii de un an, din ce în ce mai mulți călătoresc în scaune auto FF - 12% în comparație 6% în 2010

Conform noului studiu, doar 17% dintre copii de patru ani din Suedia au călătorit RF. Deși este o ușoară îmbunătățire a sondajului precedent, „modelul suedez” este departe de a fi realizat. Noul studiu arată și o tendință negativă, îngrijorătoare. Dacă te uiți la copii de un an, din ce în ce mai mulți călătoresc FF - 12% față de 6% în 2010.

Un alt rezultat alarmant din studiu este faptul că mai mulți copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani foloseau scaunele auto din grupa 0+ sau scaune auto RF pe locul pasagerului din față cu airbag-ul activ - un pericol direct pentru viață.

Studiul evidențiază mai mulți factori importanți care afectează siguranța copiilor în mașini, cum ar fi utilizarea și instalarea sistemelor de siguranță. Dintre scaunele auto testate, unul din zece scaune a fost instalat incorect - ceea ce poate duce la un pericol direct pentru viață.

Suedia este încă una dintre țările din lume în care copiii călătoresc în siguranță, dar nu trebuie să ignorăm faptul că recomandările și instrucțiunile nu sunt respectate în măsura în care ar trebui.
„Nu contează cât de sigur este un scaun auto pentru copii, dacă nu este instalat sau utilizat corect. Aici tendința este clară - în prea multe cazuri, părinții nu numai că aleg scaunul greșit, dar sunt neatenți chiar și atunci când îl folosesc. ”- Fredrik Stenbom, manager de vânzări BeSafe Suedia.

Despre sondaj


În cadrul studiului finalizat în 2018, au fost făcute observații în 66 din cele 290 de localități suedeze. Un număr de 3.678 de copii au fost observați în 3.263 de mașini ( 325 de preșcolari). Majoritatea (79%) copiilor observați au avut vârste cuprinse între 2 și 5 ani.

Rezultatele studiului au fost rezumate

  • Tot mai mulți copii folosesc sisteme de siguranță montate cu fața către sensul de mers (de la vârsta de 3 ani, mult înainte de vârsta recomandată).
  • Doar 17% dintre copii de patru ani au călătorit conform recomandărilor suedeze.
  • Numărul copiilor de 1 an care călătoresc în sisteme montate cu fața către sensul de mers s-a dublat de la ultimul sondaj care a fost realizat în 2010, de la 6% la 12%.
  • 2,5% dintre copii au călătorit în mașină fără centura de siguranță.
  • 8 copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani foloseau scoică sau un scaun RF din grupa 0+/1 pe scaunul pasagerului din față, cu airbag-ul activ.

Misiunea noastră continuă


Informațiile corecte despre siguranța copiilor în autovehicule trebuie să ajungă la cât mai mulți părinți. Aceste statistici nu sunt doar un apel important de trezire pentru Suedia, ci pentru multe țări de pe glob. Siguranța copilului în mașină este un subiect important - indiferent de țară - și ar trebui să primească mai multă atenție din partea mass-mediei.


Scaunele auto folosite cu spatele către sensul de mers sunt de 5 ori mai sigure! Este foarte important să lăsăm copiii să călătorească cu spatele cât mai mult timp, cel puțin până la vârsta de 4 ani. Toți copiii merită cele mai bune condiții pentru călătorii în siguranță.
Cititi aici un rezumat al studiului >>

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data