Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

Noua legislație privind scaunele auto

Știri - 2021-02-12

Ce trebuie să știți despre noua legislație privind scaunele auto?

Începând din iunie 2017, ONU a ridicat standardul pentru sigurantacopiilorîn autovehicule cu faza a douaa legislației UN R129 (i-Size). Ce s-a schimbat? Societatea noastră precum și tehnologia evoluează constant. Legislația se schimbă și ea pentru a asigura produse mai sigure. i-Size este un set cuprinzător de reglementări pentru scaunele auto, dezvoltate de Națiunile Unite. Siguranța înseamnă mai mult decât orice pentru noi la BeSafe. Prin urmare, suntem încântați să întâmpinăm noul standard ONU pentru scaune auto, UN R129-02. BeSafe a lucrat ca parte a comitetului decisiv pentru a dezvolta acest nou punct de referință. Ceea ce implementăm de ani de zile în produsele noastre, a devenit acum un standard de siguranță.

Image 5

BeSafe a lansat primul scaun auto înălțător cu spătar și tetierăcare respectă pe deplin noile cerințe de siguranță în 2017. Scaunul auto premiat BeSafe iZi Flex FIX i-Size este aprobat ca un scaun înălțător cu spătar și tetierăi-Size pentru copii între 100 și 135 cm înălțime și ca înălțător specialpentru copii între 135 și 150 cm înălțime. Faza a doua a legislației UN R129 aduce unele schimbări majore pentru copiii cu o înălțime de peste 100 cm. Actualizarea include scaune înălțătoare cu spătar și tetieră integrată pentru copii cu o înălțime între 100 și 150 cm.

  • Scaunele auto sunt acum clasificate după centimetri și nu după kilograme, deoarece părinții adeseori știu mai bine cât de înalt este copilul lor. Ca urmare, alegerea unui scaun auto potrivit și sigur este mult mai ușoară.
  • Pe lângă testele frontale deja existente a fost adăugat si testul pentru impactul lateral. Prin introducerea unor criteriilor de impact mai solicitante cu păpuși-Q, este nevoie ca sistemul de siguranță testat să ofere protecție și mai mare atât corpului cât șicapului. Cu introducerea senzorilor abdominale în manechinele Q , efectul de alunecare (atunci când corpul unui copil alunecă sub centura abdominală) este măsurat și prin urmare exclus. BeSafe a testat întotdeauna scaunele auto proprii pentru impactul lateral.
  • Numai scaunele auto cu spătar sunt aprobate. Manechinele-Qde înaltă tehnologie, echipate cu senzori pentru cap, senzori pentru gât și senzori de presiune în zona abdominală ne oferă mult mai multe informații despre potențialele daune ale organelor interne, decât acum câțiva ani. Știm deja că un spătar proiectat corespunzător oferă protecție crucială pentru capul și corpul copilului, în special în cazul unui accident de mașină cu impact lateral.
  • Scaunele înălțătoare cu spătar și tetieră i-Size se potrivesc copiilor cu o înălțime cuprinsă între 100 și 135 cm și trebuie să se încadreze într-o cutie ISO cu mărime predefinită cu o lățime maximă de 44 cm.
  • Scaunele înălțătoare specifice se potrivesc copiilor cu o înălțime între 100 și 150 cm și trebuie să se încadreze într-o cutie ISO cu mărime predefinită cu o lățime maximă de 52 cm.
  • Pernele înălțătoare fără spătar nu mai sunt aprobate de UN R129-02.
  • În funcție de țară, legislația națională prevede siguranța copiilor până la o înălțime de 150 cm. Scaunul auto va primi aprobarea „vehicul specific”. Acest plus la reglementările UN R129 impune limite mai mari pentru dimensiunile exterioare și interioare ale scaunului auto. Astfel, un scaun auto poate avea două omologări.
  • Cerințele pentru dimensiunea internă sunt necesare pentru ca 95% dintre copii să se încadreze în intervalul de înălțime definită. Limitele de greutate nu au fost stabilite, deoarece centura de siguranță a mașinii preia sarcina în cazul unei coliziuni frontale.

BeSafe dezvoltă scaune auto de mai bine de 50 de ani. S-au schimbat multe în acest timp, însă accentul nostru a rămas același: siguranța micului pasager. În această privință nu vom fi niciodată mulțumiți, întrucât ne străduim să depășim întotdeauna cerințele de siguranță. Dezvoltăm în mod constant inovații noi pentru ca produsele noastre să fie mai sigure și mai ușor de folosit. Viziunea noastră este să nu existe nici un copil grav rănit într-un accident rutier, atâta timp cât este așezat într-un scaun auto pentru copii BeSafe.

BeSafe iZi Flex FIX i-Size

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data