Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

0
Produse în coș

6 lucruri de luat în considerare la alegerea scaunului auto pentru copii

Știri - 2021-02-16

Scaunul auto este printre cele mai importante achiziții pentru micul pasager, iar pentru a putea alege cel mai potrivit sistem de sigurantă, este recomandat să vă documentați bine.

Toate scaunele auto de pe piața europeană sunt testate și aprobate, dar care este cel mai potrivit sistem pentru micul pasager și pentru circumstanțele Dvs. specifice?

Ca părinte, este important să alegeți un scaun auto care se potrivește nu numai copilașului, dar și mașinii în care îl veți folosi. Noi vă recomandăm să testați scaunul auto pentru copii în mașina Dvs. împreună cu micul pasager înainte să-l cumpărați.

1. Alegeți un scaun auto testat și aprobat

Scaunele auto pentru copii pot fi testate și aprobate conform două reglementări diferite: ECE R44 și UNR 129 (i-Size). Ca părinte, este foarte important să alegeți un scaun auto testat conform acestor standarde de siguranță. Un scaun auto aprobat conform ECE R44 a fost testat la impact frontal si la cel din spate, iar un sistem de siguranță aprobat UNR 129 a fost testat și în impact lateral (cele mai maxime cerințe stabilite în acest moment).

2. Asigurați-vă că alegeți scaunul potrivit pentru vârsta și înălțimea micului pasager

Scaunele auto pentru copii sunt clasificate în 3 grupe: scaune auto pentru bebeluși (scoica), scaune auto pentru copii și scaune înălțătoare cu tetieră. În primul rând, vârsta și înălțimea copilului dvs. determină ce grupă alegeți. Image 3

Pasul 1 - scaunul auto pentru bebeluși (scoica): această grupă este destinată nou-născuților până la aproximativ vârsta de 12 luni, plus-minus câteva luni în funcție de înălțime. Ca părinte, trebuie să treceți la pasul următor atunci când vârful capului atinge marginea superioară a scoicii și când micuțul pasager își poate ține capul ferm.

Pasul 2 - scaunul auto pentru copii. Conform reglementărilor UNR 129 (i-Size), copiii trebuie să călătorească cu spatele la sensul de mers cel puțin până la vârsta de 15 luni. Noi, la BeSafe recomandăm cel puțin pâna la vârsta de 4 ani, de preferință perioadă si mai îndelungată. Unele scaune din această grupă pot fi folosite în ambele sensuri de mers, cu recomandarea ca cu fața către sensul de mers să fie folosite în mod responsabil, numai la momentul potrivit. Micul pasagerul a depășit scaunul autoatunci când punctul cel mai înalt al urechilor atinge punctul cel mai înalt al tetierei setat la maxim.

Pasul 3 - scaunul înălțător: ultima grupă, cea a scaunelor înălțătoare cu spătar si tetieră. Acest scaun auto va fi folosit de copilul dvs. pentru cea mai lungă perioadă de timp. Conform legii, micul pasager trebuie săfolosească un scaun auto aprobat până la vârsta de cel puțin 135 cm sau 12 ani,în funcție de valoarea atinsă cea mai devreme.

3. Instalare ușoară și sigură

Ca prim pas, verificați dacă aveți ISOfix în mașină. ISOfix-ul constă în 2 inele metalice, ancorate de caroseria mașinii, de care se prinde scaunul auto, eliminând astfel instalarea cu centura. In mod normal, ISOfixul este semnalizat corespunzător printr-o pictogramă, în locurile unde el este amplasat. Sistemului ISOfix oferă o conexiune solidă, permanentă între scaunul auto și autovehicul, reduce riscul instalării incorecte si este foarte usor de folosit.

4. Alegeți un scaun auto potrivit pentru întreaga perioadă de utilizare

Asigurați-vă că scaunul auto va oferi micului pasager siguranța maximă și confortul necesar pe toată durata utilizării. Cel mai bun scaun auto este cel care crește împreună cu copilul în mai mulți pași. Caracteristicile de căutaț includ: spațiu pentru picioare, ajustabilitate pe înălțime, poziție de somn reglabilă și protecție adaptivă la impact lateral.

5. Protecția împotriva impactului lateral este extrem de importantă

25-30% din accidente sunt cele cu impact lateral, astfel încât maximizarea protecției în această zonă a scaunului auto pentru copii este esențială. Protecția la impactului lateral face parte și din noul regulament UN R129 (i-Size).

6. Spatiu mare pentru picioare - perioadă lungă de utilizare

Motivul principal pentru care mulți părinți aleg să-și întoarcă copiii cu fața spre direcția de mers mult prea devreme, este lipsa spațiului pentru picioare. Un scaun auto care oferă spațiu mai mare pentru picioare înseamnă perioadă de utilizare mai lungă RF. Scaunele auto cu spațiu pentru picioare reglabil economisesc spațiu atunci când copiii sunt mici , devenind mai spațioase cum micul pasager crește.
Toate aceste aspect sunt luate în considerare la dezvoltarea produselor BeSafe. Vizitați cea mai apropiată reprezentanță BeSafe pentru a obține mai multe informații despre gama noastră de scaune auto și pentru a afla care se potrivește cel mai bine micului pasager și nevoilor familiei Dvs.

Image 55

Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 200 RON

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Salvează coşul
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data